În opinia acestuia, legea va permite tinerilor fără experienţă să-şi găsească mai uşor de lucru pe piaţa muncii, în condiţiile în care angajatorul este scutit de orice cheltuială cu noul angajat timp de un an şi jumătate. Legea permite subvenţionarea cheltuielilor cu salariul minim pe economie în cazul unei persoane cu vârsta între 16 şi 35 de ani, cu condiţia să se afle la primul loc de muncă. 

'Cel puţin 30.000 de tineri vor putea fi angajaţi pe această lege şi vor avea subvenţionat pentru un an şi jumătate tot locul de muncă, adică salariul şi contribuţii, de către statul român. Angajatorul, patronul, are obligaţia să ţină şi el, încă un an şi jumătate acel loc de muncă', a afirmat senatorul UNPR, menţionând că legea impune păstrarea locului de muncă şi nu a persoanei angajate, care ar putea să nu performeze la nivelul cerut de angajator. 

Cheltuiala bugetară pentru aplicarea legii în anul 2016 a fost estimată la 46 milioane de euro, în calcul fiind luat salariul minim brut pe economie şi contribuţiile aferente la stat. 

Legea se află acum la Camera Deputaţilor şi ar putea fi adoptată până la sfârşitul anului, astfel încât actul normativ să devină operaţional din 2016, a completat senatorul Haralambie Vochiţoiu.

Sursa: Agerpres