In momentul in care treburile au inceput sa mearga foarte bine pe domeniul sau viticol din Corsica, Guy Tyrel de Poix s-a hotarat sa investeasca in aceeasi bransa, dar undeva in strainatate. A avut de optat intre America de Sud si Europa de Est. S-a decis asupra ultimei variante, iar tara in care a poposit a fost Romania. Alegere inspirata, pentru ca la Ceptura (judetul Prahova), in regiunea viticola Dealu Mare, a gasit exact ceea ce dorea: o podgorie exceptionala pentru producerea vinurilor rosii.
Societatea SERVE pe care Guy Tyrel de Poix a fondat-o in urma cu aproape opt ani si-a inceput activitatea ca importator de vinuri frantuzesti si distribuitor de vinuri romanesti, imbuteliate sub marca Vinul Cavalerului.
Ulterior, din dorinta de a promova licorile autohtone si pe piata externa, nu inainte insa de a le crea o imagine solida din punct de vedere calitativ, fondatorul firmei s-a decis sa se ocupe si de productie. Drept urmare, in septembrie 1995, a fost vinificata prima recolta in crama proprie, construita intr-o ferma proprietate de stat din Ceptura.
Astazi, gama Vinul Cavalerului cuprinde in proportie de 75% vinuri rosii si 25% vinuri albe. Cea mai mare parte a productiei, adica 70% din vinurile imbuteliate de SERVE, „curge” pe diverse piete externe, foarte pretentioase, cum ar fi Marea Britanie, Olanda, Canada, Irlanda, Belgia, Norvegia si, bineinteles, Franta.
Calitatea deosebita a acestor vinuri a fost premiata deseori la diverse concursuri nationale si internationale. Cele mai recente recunoasteri, respectiv trei medalii de argint, au fost obtinute la Concursul Mondial de Vin, desfasurat in acest an la Bruxelles.
Guy de Poix nu este doar un om de afaceri cu blazon, ci si consilier economic pe langa Ministerul de Comert al Frantei. In aceasta calitate, este deseori sfatuitorul intreprinzatorilor francezi atrasi de Romania, dar intimidati de numeroasele piedici pe care le intalnesc aici.
„Este evident faptul ca lipsa unei legislatii stabile si transparente ii indeparteaza pe cei care vor sa investeasca in tara dumneavoastra. Personal, am indemnat intotdeauna investitorii straini sa vina in Romania, gandindu-ma, in ceea ce ma priveste, la imensul potential viticol si, nu in ultimul rand, la afinitatile culturale si de limba dintre cele doua popoare”, afirma contele viticultor.    

Carte de vizita
· Guy Tyrel de Poix, presedintele Consiliului de Administratie al SERVE SA Bucuresti, s-a nascut in 1955, la Paris.
· Provine dintr-o familie nobila, fiind descendentul printului Tyrel, mentionat in documentele epocii inca din secolul al XII-lea.
· Este doctor in chirurgie dentara.
· Incepand cu anul 1986, se ocupa de domeniul viticol de 50 ha pe care familia sa il detine in Corsica.
· Din 1992, ocupa functia de consilier pe langa Ministerul de Comert al Frantei.
· In ianuarie 1994, infiinteaza societatea SERVE SA din Bucuresti, al carei pachet majoritar de actiuni il detine.
· Este casatorit, are patru copii.
· Hobby: oenologia si schiul.