Conform datelor centralizate de Asociația Societăților de Leasing Operațional, în topul primelor 5 companii membre intră: LeasePlan România, ALD Automotive, Porsche Mobility, Arval Service Lease România și RCI Finanţare. "Am asistat la un prim trimestru 2013 care a reprezentat practic o stagnare în ceea ce privește dezvoltarea pieței de leasing operațional. Acest rezultat vine, pe de o parte de la începutul de an, în care, de obicei, nu sunt mișcări masive în piață, dar mai ales din combinația mediului economic slab, a pieței auto în continuă

scădere și a schimbărilor legislative (limitarea deductibilității cu amortizarea) care afecteaza activitatea firmelor de leasing operațional " a declarat Bogdan Apahidean, Preşedinte ASLO până la data de 18 aprilie 2013. În primele trei luni din 2013, peste 2.200 autovehicule au fost înmatriculate prin leasing operaţional, reprezentând o cotă de aproximativ 18% din totalul înmatriculărilor de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare noi.

Pentru anul 2013, se estimează că piaţa totală de leasing operaţional va ajunge la un număr de aproximativ 45.000 unităţi.

În data de 18 aprilie 2013, a avut loc Adunarea Generala a membrilor ASLO, în urma căreia a fost votat, conform prevederilor Statutului, noul Consiliu Director al Asociației. Astfel, conducerea ASLO va fi asigurată pentru următorul an de Daniel Ivan, director executiv Fleet Management Services, în calitate de președinte și de Bogdan Apahidean, director general LeasePlan România și Radu Manea, director Porsche Mobility, în calitate de vicepreședinți.