"Creşterea de la 12%, la finele lui 2011, la 16% a cotei de maşini livrate în leasing operaţional din total înmatriculări, reprezintă o confirmare a faptului că tot mai multe firme au apelat la această formă de utilizare a autovehiculelor. Argumentul îl reprezintă reducerea cheltuielilor cu administrarea parcurilor auto, pe lângă o bugetare fixă pe termen lung şi eliminarea unor riscuri care nu ţin de core-business-ul lor”, a declarat Bogdan Apahidean, Preşedinte ASLO.
Conform datelor centralizate de ASLO, în acest moment, în topul primelor 5 companii membre intră: ALD Automotive cu 16.8% cotă de piaţă şi o flotă de 6.781 unităţi, Porsche Mobility cu 16.5% cotă de piaţă şi 6.670 autovehicule, LeasePlan România cu 16.4% cotă de piaţă şi o flotă de 6.600 de unităţi, Arval Service Lease România cu 11.3% cotă de piaţă şi 4.545 unităţi si RCI Finanţare cu 3.141 autovehicule si o cotă de piaţă de 7.8%.
Pentru 2012, estimarea de creştere a pieţei de leasing operaţional s-a modificat  în sens crescător, la minim 20%, însemnând o valoare totală de peste 44.000 unităţi.
Deşi în scădere faţă de anul trecut, full service leasing (finanţare şi management de flote) a fost în continuare dominant în structura serviciilor solicitate, în primul trimestru, în rândul companiilor membre ASLO, reprezentând 67.7% din portofoliu. Urmează serviciile de management de flote – 23.8% (în uşoară creştere) şi de cele de leasing operaţional (exclusiv finanţare) – 8.5%, în uşoară scădere faţă de situaţia înregistrată la sfârşitul anului 2011.
Cu ocazia adunării generale a asociaţiei din data de 24 aprilie, a fost reales pentru încă un an consiliul director al asociaţiei alcătuit din domnul Bogdan Apahidean, director general LeasePlan România, în calitate de preşedinte, domnii Christian Busch, director general Arval Service Lease România, şi Daniel Ivan, director general Fleet Management Services, în calitate de vicepreşedinţi.