"Am serioase motive să cred că aşa este. Unii politicieni occidentali nici nu încearcă măcar să ascundă" că sancţiunile lor au rolul de a forţa liderii ruşi să părăsească puterea, a declarat Lavrov, într-un interviu pentru postul de televiziune France 24.

Lavrov a declarat că sancţiunile occidentale afectează economia Rusiei şi "nu ne fac nicio plăcere, însă aceasta nu este problema noastră, ci a Uniunii Europene şi a Statelor Unite".

"Pot să vă asigur că Rusia nu numai că va supravieţui, dar va deveni chiar mai puternică. Am trecut prin încercări mult mai dificile în cursul istoriei noastre şi, de fiecare dată, am ieşit din aceste aventuri mai puternici", a subliniat ministrul rus.

El a exclus o prăbuşire a economiei Rusiei, menţionând că acest lucru "se poate întâmpla doar în ţări mici şi, probabil, în Ucraina".

Declaraţiile ministrului rus intervin în contextul în care preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, intenţionează să promulge rezoluţia Congresului american care prevede sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei şi oferirea de armament Ucrainei.

Obama a declarat de mai multe ori că se opune impunerii de noi sancţiuni Rusiei fără o coordonare cu Uniunea Europeană.