Olimpica Larisa Iordache a ajuns la Viena și urmează să fie supusă celei de-a 7-a intervenții chirurgicale la gleznă.

Sportiva a postat, pe pagina sa de socializare, un mesaj emoționant, chiar de pe patul de spital.

„Cu una în plus sau cu una în minus. cam tot aia e…Pentru mine azi este o zi destul de ciudată, sunt la Viena și urmează să intru în operație pentru a scapă de durerea de la gleznă. A 7-a operație, nu-i chiar ușor, dar nu mă plâng! Știu că ăsta este un pas foarte simplu în vindecarea gleznei mele, ce urmează mă sperie mai tare: cârje, recuperare etc. Dar măcar o să fiu stăpână pe piciorul meu și nu o să mai îmi creeze probleme”, a transmis Larisa Iordache.

Sportiva a trecut printr-un moment tragic

În această vară, Larisa Iordache a trecut printr-o dramă. Celebra gimnastă şi-a pierdut mama, cu numai o lună înainte de debutul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Mama Larisei a încetat din viaţă după o luptă îndelungată cu o boală necruţătoare.

Atunci, Larisa Iordache a postat un mesaj emoţionat pe contul său de socializare, alături de o fotografie în care apare alături de mama ei.

“Sufletul sa iti fie linistit mami. Mereu in inima, sufletul si mintea mea vei ramane cel mai puternic om din lume. Te iubesc”, a scris gimnasta pe pagina ei de Instagram. Printre cei care i-au trimis un mesaj de încurajare s-a numărat şi Nadia Comăneci.

“Condoleanțe, Larisa! Suntem cu sufletul și cu gândul alături de campioana noastră Larisa Iordache, în aceste momente extrem de grele provocate de decesul mamei sale. Fii tare, Larisa! Dumnezeu să o odihnească în pace!”, au transmis atunci şi cei de la clubul sportiv Dinamo pe pagina lor de Facebook.

Pe 6 iunie, Larisa Iordache reuşea un rezultat impresionat în ultimul concurs dinaintea Olimpiadei. Gimnasta a obținut aurul în finala Cupei Mondiale de la Cairo (Egipt), la bârnă.

Campioana noastră a fost notată cu 13,366, podiumul fiind completat de Diana Varinska (Ucraina) şi de Zeyna Ibrahim (Egipt), relatează GSP.ro.

Din păcate, Larisa s-a luptat cu accidentările în ultimii ani. Cea mai dureroasă a fost la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, când o fasciită a transformata acea ediţiei a Olimpiadei într-una foarte tristă pentru gimnasta din România.

După doi ani de pauză totală, timp în care a trecut prin momente grele, cu operaţii greşite şi mult stres din punct de vedere psihic, Larisa Iordache a devenit la gimnastică în 2019, iar calificarea la Olimpiada de la Tokyio confirmă că a făcut alegerea cea mai bună.