Aproximativ 45% dintre români au mai multe surse de venit, se arată într-un studiu internaţional al Herbalife, o companie prezentă în domeniul nutriţiei şi al vânzărilor directe. În acest context, respondenţii au fost întrebaţi ce ar face cu un câștig suplimentar de 125 de euro pe lună.

În timp ce pe întregul continent austeritatea rămâne cuvântul de ordine atât la nivel naţional, cât şi la nivelul fiecărei familii, opţiunile şi atitudinile europenilor relevă diferenţe interesante la nivelul fiecărei ţări în ceea ce priveşte folosirea unui venit suplimentar.

Comparativ cu alte state europene, în România s-a înregistrat cel mai mare procent de persoane dispuse să investească un venit suplimentar în dezvoltarea carierei (24%), față de media europeană de 11%.

Cu toate acestea, pe primele locuri între alegerile romanilor rămân în continuare costurile legate de locuință, plata împrumuturilor și a datoriilor bancare.

De asemenea, românii se numără printre cei mai dispuşi să folosească veniturile suplimentare pentru întreţinerea copiilor şi pentru a-şi ajuta rudele mai în vârstă (16%), depăşind cu mult media din Uniunea Europeană (6%).

“Rezultatele studiului ne demonstrează o abordare echilibrată a românilor. Este firesc să ne confruntăm în continuare cu presiunea de a acoperi cheltuielile ce ţin de casă, bancă şi bunuri personale. Însă este foarte interesant că, dintre europeni, românii sunt cei mai interesaţi de dezvoltarea carierei”, a spus Romeo Căzănescu, Country Director pentru Herbalife România. 

Deşi foarte mulţi români sunt în căutarea unor venituri adiționale, conform studiului amintit, 63% sunt îngrijoraţi de faptul că nu există suficiente oportunităţi de a obține un câștig suplimentar. Acest aspect sugerează că există multe persoane dispuse să lucreze în mai multe locuri, pentru a obţine alte surse de venituri.