Investitorii de pe piața de capital au fost foarte puțin influențați de căderea guvernului Ungureanu. Imediat după aflarea veștii, cotațiile indicilor și-au adâncit ușor scăderea care a dominat aproape toată ședința. Indicele BET, al celor mai importante zece companii listate, a coborât până la aproape -0,9% în jurul orei 15:00, după care a început să recupereze, iar la finalul sesiunii înregistra doar -0,35%.

În același mod au evoluat și ceilalți doi indici importanți, BET-C și BET-FI. Indicele compozit BET-C a terminat ședința cu o scădere de 0,26%, iar cel al SIFurilor și al Fondului Proprietatea, BET-FI, cu o depreciere de 0,5%. Cu alte cuvinte, nicio influență semnificativă din zona politică.

Ba chiar putem spune că, dimpotrivă, căderea guvernului a convins câțiva investitori să cumpere. Acest lucru s-a observat în valoarea tranzacțiilor încheiate, care la ora 15:00 erau de doar 4,5 milioane euro pentru, iar în ultimele aproape două ore valoarea tranzacțiilor a fost de 2 milioane euro. Practic, investitorii au intrat la cumpărare, ceea ce a dus și la revenirea pe final a cotațiilor.

Nu se poate spune realmente că investitorii au preferat căderea guvernului, se știe că incertitidinea și instabilitatea poltiică sunt dăunătoare piețelor de capital. Au fost, cel mai probabil, oportuniști care au considerat că prețurile sunt suficient de mici pentru a merita o achiziție. De altfel, și bursa va intra într-o scurtă pauză, fiind de așteptat ca investitorii să nu fie prezenți în număr mare la începutul săptămânii viitoare.  

"Căderea unui guvern este o știre negativă pentru orice piață financiară. Ca atare, piața românească a scăzut după apariția știrii privind căderea guvernului Ungureanu, însă efectul a fost limitat, scăderile limitându-se la circa 1%. Și pentru următoarele zile efectul negativ mă aștept să aibă o amplitudine scăzută. Vorbim de căderea unui guvern care era limitat ca și perioadă de funcționare și limitat ca și instrumente de acțiune", spune Alin Brendea, director la Prime Transaction.