”Este nevoie de stabilitate politică, iar politicienii să se concentreze la jocul economic. Numai în acest fel, există speranțe pentru creșteri sustenabile în standardul de viață al românilor”, a spus Kuhlmann, la Forumul Economic al Confindustria România, organizat recent la București.
Din punctul de vedere al Comisiei Europene, prioritățile concrete pentru economia româneasca sunt: stabilitate macroeconomică, inflație redusă, stabilitate fiscală, mediu legislativ stabil, viziune strategică, sistem judiciar mai eficient și mai rapid, sector bancar sănătos, dezvoltarea pieței de capital, eficientizarea companiilor de stat.
”Companiile de stat trebuie să fie reformate, numeroasele legături vicioase între departamentele Guvernului și companii trebuie să fie întrerupte, iar acestea trebuie conduse în mod profesionist, pentru  a-și valorifica activele în folosul celor care le dețin”, a adăugat Kuhlmann.
Marco Esposito, vicepreședinte executiv Unicredit Țiriac Bank, a afirmat, la rândul lui, că numărul companiilor cu capital italian din Europa Centrală și de Est (CEE) este de patru ori mai mare decât în cazul Chinei. De asemenea, importurile Italiei din CEE sunt de 1,5 ori mai mari decât cele din China, iar exporturile către CEE sunt de 6,7 ori mai mari.
Esposito a explicat că principalele avantaje competitive ale Europei Centrale și de Est sunt costul redus al forței de muncă, cota unică de impozitare și tarifele mici pentru energie, în comparație cu mediile din Europa de Vest.