Despre acest scenariu a vorbit și Traian Băsescu. Fostul președinte a declarat că aceasta nu ar avea șanse să câștige alegerile prezidențiale din partea USR-PLUS și că nu crede că aceasta va intra în cursa pentru Cotroceni.

„Nu cred, ca sa candidezi cu sanse la prezidentiale trebuie sa ai un partid puternic in spate, cu structuri. Daca prin absurd ar candida din partea USR-PLUS, desi acolo am inteles ca lui Dacian Ciolos i s-a umflat si lui capul sa fie presedinte, nu a anuntat dar umflatura e clara, nu au structuri sa dea presedinte. Sunt doar doua partide cu structurile necesare bataliei la prezidentiale, PSD si PNL pe structurile fostului PDL”, a spus Băsescu în momentul în care a fost întrebat dacă ar aprecia candidatura lui Kovesi la prezidențiale.

Vineri, fostul președinte Traian Băsescu a fost întrebat dacă ar susține-o pe Laura Croduța Kovesi în cazul în care ar fi europarlamentar. Acesta a declarat că ar susține orice român pentru o funcție precum cea de șef al Parchetului European, însă subliniază că foarte rar Parlamentul câștigă în disputa cu Consiliul UE.

„Eu aș susține pentru această funcție orice român”, a afirmat Traian Băsescu, la B1TV.

Fostul președinte a arătat că poziționarea românilor în timpul audierilor lui Kovesi a fost una complet greșită de ambele părți.

„A o susține prin țipete publice sau a nu o susține prin acuzații este cea mai mare greșeală”, a arătat Băsescu.