"Nu (demisionez – n.r.). În niciun caz. O să ne continuăm treaba. Împreună cu echipa cu care sunt o să ne continuăm treaba la fel ca şi până acum", a afirmat şefa DNA. 

Întrebată dacă se vede făcând altceva decât DNA, dacă rămâne în sistem sau îşi doreşte să evolueze din punct de vedere al carierei în alt domeniu, Kovesi a răspuns: "Aş putea să devin mamă, nu?". 

Despre cel mai greu moment la conducerea DNA, ea a promis că acest lucru o să îl dezvăluie la terminarea mandatului. 

În același interviu, Kovesi a declarat, referitor la propunerile de modificare în ceea ce privește accesul în magistratură, că, dacă la 23 de ani poți fi membru în Camera Deputaților și să contribui la modul în care se legiferează, nu știe de ce un magistrat trebuie să aștepte împlinirea vârstei de 30 de ani pentru a aplica legile.

"Nu știm pe ce criterii s-a ales această limită de vârstă de 30 de ani. Probabil că există o explicație pe care noi nu o știm și îmi e foarte greu să comentez fără a vedea argumentele care sunt în favoarea acestei modificări. Dar fac trimitere la Constituție care prevede că la 23 de ani poți să fii membru în Camera Deputaților în Parlamentul României și să contribui la modul în care se legiferează. Deci la 23 de ani ești pregătit să faci legi. Nu știu dacă trebuie să aștepți să împlinești 30 de ani ca să poți să aplici o lege", a afirmat Kovesi.

În legătură cu temerile procurorilor anticorupție privind proiectul de modificare a legilor Justiției, șefa DNA susține că există îngrijorări atunci când statutul de independență a magistratului este pus în pericol.

"În momentul în care statutul de independență a magistratului este pus în discuție, este pus în pericol prin crearea unui proiect, cu siguranță, toți cei din sistemul judiciar sunt îngrijorați. Faptul că Inspecția Judiciară este trecută în subordinea unui ministru, care poate să fie tehnocrat sau care poate să fie om politic, avem foarte multe situații și exemple în care ministrul Justiției a fost un om politic, în acele cazuri IJ potențial ar fi subordonată unui om politic, ceea ce ar putea să interfereze, să imixtioneze în activitatea pe care noi o desfășurăm", a explicat ea.

AGERPRES