Noua magicolor 1650EN de la Konica Minolta a fost creată pentru grupurile mici de lucru ce sunt în căutarea unei imprimante laser color compacte cu un design deosebit şi care să ocupe un spaţiu redus pe un birou. Se remarcă prin calitatea înaltă a printurilor şi prin nivelul foarte redus de zgomot. Imprimanta poate avea trei configuraţii, toate compatibile în reţea, iar preţul este unul foarte accesibil. Magicolor 1650EN se dovedeşte a fi imprimanta ideală pentru grupuri mici de lucru, oferind acces nerestricţionat la printarea laser color, independent de alte soluţii centrale de printare.

“Chiar şi în cel mai mic birou, magicolor 1650EN îşi găseşte locul. Datorită nivelului de zgomot foarte redus, utilizatorii abia dacă îşi vor da seama că imprimanta funcţionează în apropierea lor. Atrage atenţia prin exteriorul agreabil şi calitatea extraordinară a printurilor”, a declarat Viorica Mocanu, Marketing Manager Konica Minolta Business Solutions Romania.

Echipată cu controller de printare Emperon pentru integrare uşoară în orice reţea – Windows, Mac sau Linux – magicolor 1650EN este compatibilă PCL şi PostScript. Secretul calităţii excelente a printurilor este cea mai avansată tehnologie de printare Konica Minolta. Tonerul Simitri HD asigură detalii fine şi culori strălucitoare, rezistente în timp la radiaţiile UV.

Pentru a veni în întampinarea cerinţelor diferitelor grupuri de utilizatori, magicolor 1650EN este disponibilă în trei configuraţii diferite. Pe lângă versiunea standard, există şi magicolor 1650EN-d, echipată standard cu unitate duplex. Magicolor 1650EN-dt este potrivită pentru grupurile de lucru care obişnuiesc să printeze volume mari deoarece pe lângă unitatea duplex standard dispune şi de o casetă de alimentare suplimentară. Toate modelele au viteză de 5 pagini color pe minut, respectiv 20 de pagini alb negru şi pot procesa hârtie de format maxim A4, cu greutăţi cuprinse între 80 şi 209 g/m2, precum şi etichete, cărţi poştale şi plicuri.

Indiferent de configuraţie, magicolor 1650EN se remarcă prin accesibilitate şi operare cu uşurinţă. Imprimanta se foloseşte fără efort, datorită ecranului LCD şi a celor câteva butoane intuitive. Accesul pentru înlocuirea consumabilelor este frontal, iar utilizatorul este avertizat de necesitatea înlocuirii acestora sau de orice eroare, direct la PC, cu ajutorul utilitarului PageScope Web Connection.

Magicolor 1650EN face parte din programul “Clean Planet Program” de la Konica Minolta. Acesta este unul din aspectele prin care se dă dovadă de consideraţie faţă de mediu. Tonerul Simitri HD are nevoie de o temperatură mai mică de fixare decât tonerele convenţionale. În consecinţă, utilizatorii economisesc cu până la 15% din energia necesară printării. În plus, emisiile de CO2, SO2 şi NO2 generate de tonerul Simitri sunt cu 40% mai mici decât cele ale tonerelor convenţionale.

“Noua noastră imprimantă magicolor 1650EN combină atractivitatea exterioară cu uşurinţa în utilizare. Datorită diferitelor configuraţii disponibile, grupurile mici de lucru işi pot alege varianta optimă. Nu în cele din urmă, această imprimantă compactă de reţea este dovada consideraţiei faţă de mediu a utilizatorilor ei”, a declarat Viorica Mocanu.