Compania are active în valoare de 5,1 miliarde de dolari şi datorii de 6,8 miliarde dolari. Eastman Kodak Company, care a ajutat la realizarea primelor imagini pe Lună, a declarat că a obţinut, de asemenea, o facilitate de credit în valoare de 950 de milioane de dolari, pe o perioadă de 18 luni, de la Citigroup, pentru a se păstra pe linia de plutire în timpul procedurilor de faliment.  Kodak a anunţat că doar filialele sale din SUA au fost puse sub protecţia Capitolului 11.

"Consiliului de administraţie şi întreaga echipă de conducere crede, în unanimitate, că acest pas este unul necesar şi cea mai bună alegere pentru viitorul Kodak", a declarat în comunicatul de presă preşedintele si directorul executiv, Antonio M. Perez, citat de Reuters.
Compania intenţionează să vândă „active semnificative“ pe parcursul perioadei de insolvenţă, a declarat Antoinette McCorvey, directorul financiar al companiei, fără a da mai multe detalii. Potrivit analiştilor, Kodak ar putea obţine între 2 şi 3 miliarde de dolari pentru brevetele pe care le deţine, dacă ar găsi cumpărătorii potriviţi.
Compania cu o istorie de 131 de ani a dominat cândva şi industria de film şi fotografie, dar în ultimii ani a fost depăşită de mai toţi concurenţii, pentru că nu a reuşit să se adapteze la tehnologia mai modernă, cum ar fi fotografia digitală pe care, ironic, a inventat-o.
Decăderea companiei a afectat deja oraşul Rochester, New York, unde se află sediului central al Kodak şi unde acum mai lucrează doar 7.000 de persoane, faţă de 60.000 pe vremea când producătorul de camere foto era în zilele sale de glorie.
Kodak mai avea lichidităţi de 862 milioane de dolari la sfârşitul lunii septembrie, faţă de 1,4 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului 2010.
Prevederile Capitolului 11

Capitol 11 din Codul Falimentului din SUA le oferă debitorilor protecţie, fiind folosit aproape în exclusivitate de către întreprinderi din cauza costurilor şi a complexităţii procesului.
Companiilor pot apela la acestă variantă atunci când este necesară restructurarea datoriilor şi oferă avantajul păstrării unei părţi mari din active, ele fiind şi protejate de execuţie. Prima grijă a debitorului este de a-şi realiza un plan de restructurare, ce trebuie să fie acceptat de toţi creditorii. În caz contrar, planul poate fi propus şi de creditori , însă dacă el nu este acceptat de debitor, judecatorul decide lichidarea companiei.