Jocuri extrem de dure pe scna politică după alegerile europarlamentare. Opoziția vrea să dărâme Guvernul, dar nici președintele Klaus Iohannis nu stă departe. La Cotroceni, se discută planurile pentru schimbarea guvernului Dăncilă. Scenariile vehiculate în această dimineaţă se confirmă.

Liderii USR au confirmat că au discutat cu preşedintele Iohannis despre moţiunea de cenzură şi au analizat scenarii împreună cu preşedintele ţării. Acest guvern nu mai poate funcţiona decât pentru a organiza alegeri anticipate, susţine preşedintele USR. Orice guvern non-PSD este bun, a declarat liderul USR Dan Barna.

Totodata, Klaus Iohannis a anunțat că va respinge nominalizarea lui Titus Corlățean pentru funcția de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României. „Am primit propuneri pentru miniștri și mă voi referi la una singură, pe celelalte le discutam cu altă ocazie. PSD l-a propus pe Corlățean, artizanul catastrofei de la alegerile din 2014.

Nu e suficient ca PSD și-a bătut joc de romani, îndrăznește să mi-l propună pe artizanul catastrofei la alegerile din 2014. Mi se pare o alegere total nepotrivită și va fi clar respinsă. Corlățean nu va fi ministru la nimic”, a punctat președintele, conform Antena 3.