S-a aflat care este planul ascuns al președintelui Klaus Iohannis. Un cunoscut jurnalist a dat cărțile pe faă. Este vorba de Liliana Ruse de la România TV. Acesta s-a ocupat mult timp de ceea ce se petrecea în spatele ușilor închise la PNL. Acum, Lili Ruse are o teorie incendiară. Ea a susținut că Iohannis nu dorește să renunțe la politică după ce își termină mandatul la Cotroceni.

Ea a susținut că aceasta ar fi și principalul motiv pentru care șeful statului face tot ce îi stă în putere pentru a-l elimina de la șefia PNL pe Ludovic Orban.

„N-am înțeles ce atâta zbatere la Iohannis ca să-l omoare pe Orban. Nu tragi cu tunul după muște. Și am aflat așa: dl. președinte nu vrea să se ducă acasă după 2024. A tras niște sfori subtiri pentru o funcție europeană. N-a mers nu doar pentru că e mediocru, ci și pentru n-avem diplomație”, a spus Lili Ruse.

Ea a explicat că Iohannis a pus însă ochii pe alte două poziții cheie. Mai exact, președintele României și-ar dori să fie președintele PNL și premier.

Iohannis s-a reorientat intern

„Așa că s-a reorientat intern: președintele PNL și premier. Singurul obstacol serios e Orban. Cîțu e dust in the wind”, a transmis Lili Ruse, prezentatoarea România Tv.

Declarațiile jurnalistei vin în contextul în care războiul din PNL a atins cote de neimaginat. Ludovic Orban a sărit direct la klaus Iohannis și a susținut că Partidul Naţional Liberal nu are nicio datorie faţă de preşedintele Iohannis, dimpotrivă.

Imediat, tabăra Cîțu a reacționat dur. Rareş Bogdan i-a cerut lui Orban să pună punct acestui conflict.

Rareș Bogdan: M-a supărat rău

”Ludovic să înceteze, pentru că numai eu ştiu de câte ori l-a apărat preşedintele Iohannis”, a afirmat Rareş Bogdan, susţinând că, de două ori, Klaus Iohannis ”l-a salvat direct de la debarcare” pe Ludovic Orban.

”Eu ştiu de câte ori l-a apărat preşedintele Iohannis, câte şanse i-a dat preşedintele Iohannis, cum i-a dat şansa să construiască un guvern singur, fără a se implica nici Rareş Bogdan, nici Iulian Dumitrescu, nici Flutur, nici Boc, nimeni. Nici Alina Gorghiu. Pur şi simplu şi-a făcut echipa singur, iar când noi îi atrăgeam atenţia că exagerează sau că acţionează discreţionar preşedintele îl apăra. Aseară a depăşit toate limitele. M-a supărat rău”, a declarat Rareş Bogdan, sâmbătă seară.