”Am văzut o echipă foarte dedicată, am văzut oameni harnici și cred că este un semn foarte bun pentru locația economică Craiova. Despre echipa Ford cred că pot să spun fără nicio reținere că este una foarte performantă și întreaga echipă Ford, începând de la conducere până la angajații care lucrează în diferitele secții, sunt exemple foarte bune pentru întreaga țară cum trebuie să funcționeze o uzină modernă.

Felicitări tuturor! Am auzit că există intenția de a extinde fabrica, ceea ce este lăudabil și sper să fie un mare succes. Dar dați-mi voie, în acest context, să vorbesc un pic mai mult despre Craiova și despre economia românească în general. La sosire în aeroport am avut și o întâlnire cu reprezentanții autorităților locale și le-am spus câteva lucruri.”, a fost mesajul de început al președintelui.

Locația economică este importantă

Klaus Iohannis a mai declarat că locația economică a Craiovei este foarte importantă pentru țară. Totuși, inventițiile și extinderea sunt necesare.

”În primul rând, locația economică Craiova este extrem de importantă pentru mine, dar asta este evaluarea mea; este însă extrem de importantă pentru România. Craiova este o locație economică de primă mână în Europa și pentru asta e nevoie de investiții și de extindere.

Pentru autoritățile locale am avut un mesaj clar: construiţi proiecte pentru bani europeni. Ştiți că am negociat 80 de miliarde de euro bani europeni pentru România, bani care vor putea fi folosiţi în următorii ani cu mare succes. I-am invitat să pregătească din timp proiecte pentru Craiova”, a mai spus președintele.

Banii europeni ar putea intra în proiectele din Craiova

Șeful statului a mai declarat că banii veniți de la Uniunea Europeană ar putea intra în proiectele pentru Craiova, proiecte ce vizează dezvoltarea economică, infrastructura și dezvoltarea sistemului educațional.

Știți că am negociat 80 de miliarde de euro bani europeni pentru România, bani care vor putea fi folosiţi în următorii ani cu mare succes.

I-am invitat să pregătească din timp proiecte pentru Craiova, proiecte pentru întregul județ, pentru întreaga regiune, infrastructură, dezvoltare economică, dezvoltarea sistemului educațional, fiindcă acești investitori au nevoie de mână de lucru calificată și toate acestea pot fi făcute și vor fi făcute folosind prioritari bani europeni.

De asta m-a bătut acolo pentru bani europeni, nu pentru mine, pentru România și pentru dezvoltarea României, pentru restartarea României.”, a mai spus Iohannis.

Industria auto este vitală pentru România

”Am avut ocazia astăzi, sigur, să văd şi noul model, am făcut un test drive, mi-a plăcut mașina și cred că este important ca România să fie cunoscută pentru astfel de unități, astfel de uzine de mare succes și nu este un secret pentru nimeni, industria automotive, deci producția de mașini, această industrie este vitală pentru România, dar nu numai că este vitală, aici, în România, industria automotive se poate dezvolta încă foarte, foarte mult.

Avem potențial, acum vom avea și banii pentru a face investițiile care transformă România în așa fel încât să fie mult mai atractivă pentru investitorii și din domeniul automotive, sigur, şi din toate celelalte domenii. Eu ţin să felicit pe domnul Pearson și echipa Ford Craiova.

Le doresc mult succes, le doresc mult succes craiovenilor și abia aștept să mă întorc să văd cum se dezvoltă lucrurile aici, în capitala Băniei.”, a fost mesajul lui Iohannis.