În primul mre caz pe comerţul alimentar al Consiliului Concurenţei, Metro, Selgros şi Mega Image au primit o amendă de 35 de milioane de euro. Anul acesta, cele mai mari hypermarketuri din ţara noastră vor afla dacă şi cu cât vor fi amendate de Consiliul Concurenţei. 

“ Acum câţiva ani am sancţionat Metro, Selgros şi Mega Image împreuna cu unii dintre distribuitorii lor. Amenda a fost 35 de milioane de euro. În acest an finalizăm cazul care include Kaufland, Auchan, Cora şi Carrefour”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei. 

“Investigăm dacă în relatia lor cu furnizorii şi în special în perioada de promoţii au împiedicat scăderii ale preţurilor. Ne-am uitat să nu existe situaţii în care s-a interzis scăderea preţurilor”, a adăugat Chiriţoiu. 

“La nivel intern, vom avea investigaţia gata în acest semestru. După ce se termină investigaţia vin o serie de proceduri, nişte mecanisme de siguranţă să nu greşim, apoi trece pe la Comisia Europeană. Companiile primesc raportul, apoi au o perioadă de o lună şi jumătate în care să ne trimită comentariile lor. Urmează o audiere, iar la final cei şapte membrii ai Consiliului Concurenţei iau o decizie, dacă suntem de acord cu propunerea de sancţionare făcută de echipa de caz. În 90% din cazuri suntem de acord”, a precizat Chiriţoiu.