O atenţie deosebită este acordată securităţii aplicaţiilor potenţial vulnerabile, prin introducerea opţiunii Automatic Exploit Prevention, precum şi protejării complete a tranzacţiilor bancare online, cu ajutorul opţiunii Safe Money (Protecţie Financiară).

„Kaspersky Internet Security 2013 este mai bun ca niciodată atunci când vine vorba de securizarea datelor personale în timpul activităţilor online. Prin abordarea hibridă a securităţii şi noile tehnologii Automatic Exploit Prevention şi Safe Money, Kaspersky Internet Security 2013 ajută utilizatorii să-şi personalizeze cel mai eficient sistem de securitate, care, în plus, este şi foarte uşor de configurat şi de folosit”, spune Eugene Kaspersky, CEO şi co-fondator al Kaspersky Lab.

Protecţie în faţa exploit-urilor „zero-day”

Tehnologia Automatic Exploit Prevention a fost proiectată pentru a răspunde celor mai sofisticate ameninţări – acelea care exploatează vulnerabilităţi în cele mai răspândite programe software. Exploit-urile reprezintă arma preferată a infractorilor cibernetici atunci când iniţiază atacuri de tip „drive-by download” (utilizatorul îşi infectează sistemul prin simpla accesare a unei pagini web).

Automatic Exploit Prevention protejează utilizatorii Kaspersky Lab în faţa acestor tipuri de exploit-uri, inclusiv împotriva celor care utilizează vulnerabilităţi de tip „zero-day”. Acestea din urmă sunt cele mai periculoase, deoarece infectează sistemul folosind breşe de securitate nedescoperite încă, din soft-uri foarte populare. Pe baza experienţei îndelungate a Kaspersky Lab în domeniul securităţii IT, Automatic Exploit Prevention recunoaşte activitatea neautorizată, iniţiată de un exploit, fără a bloca procesul normal de operare al aplicaţiei potenţial vulnerabile, precum browser-ul de Internet, editorul de text etc. Aflaţi mai multe despre această tehnologie aici.

Opţiuni de securitate noi şi îmbunătăţite

Atât Kaspersky Internet Security 2013, cât şi Kaspersky Anti-Virus 2013 dispun de noul motor antivirus, care oferă un nivel mai ridicat de detecţie pentru toate categoriile de programe periculoase, inclusiv pentru mostrele malware complexe. De asemenea, au fost introduse noi metode specifice pentru combaterea ameninţărilor avansate, prin neutralizarea tentativelor de a introduce cod periculos în structura internă a proceselor de sistem. În acelaşi timp, noile soluţii de securitate Kaspersky Lab folosesc actualizări de dimensiuni mai mici şi mai rapide pentru baza de date, datorită faptului că o parte importantă a acesteia se află în cloud.

Tastatura virtuală, creată pentru protecţia în faţa ameninţărilor de tip keylogger în timpul utilizării modulului Safe Money, este acum susţinută de o nouă tehnologie, numită Secure Keyboard. Aceasta foloseşte un driver de tastatură special, care previne înregistrarea de către un program periculos a informaţiilor introduse prin tastatură. Un alt modul este cel de anti-phishing, care dispune de actualizări automate şi detecţie euristică îmbunătăţită a site-urilor care încearcă să fure parole sau alte informaţii personale. Kaspersky Internet Security 2013 include şi un nou motor anti-spam, necesar în identificarea mesajelor e-mail nesolicitate.

Kaspersky Internet Security 2013 şi Kaspersky Anti-Virus 2013 sunt pe deplin compatibile cu Windows 8, noul sistem de operare Microsoft. Kaspersky Internet Security 2013 costă 149 lei,  un PC/un an.