O curte de arbitraj din Rusia a acceptat un proces privind deschiderea procedurilor de faliment împotriva companiei ruse care produce puşti mitraliere AK-47 Kalaşnikov, a anunţat, luni, presa rusă, citată de RIA Novosti.

Procesul a fost deschis de o companie necunoscută, Gremikha, potrivit site-ului curţii de arbitraj din Republica Udmurtia, situată în munţii Urali. Instituţia nu a precizat legătura dintre Gremikha şi compania Izmaş, proprietarul uzinei Kalaşnikov.

O audiere în cazul resepectiv va avea loc pe 7 octombrie, a anunţat curtea de arbitraj.

Intrarea în faliment ar ajuta Izmaş să rezolve problema datoriilor foarte mari, însă ar cauza creşterea şomajului în regiune, consideră analiştii.

Uzina Molot, care fabrică puştile mitralieră Kalaşnikov, a oprit, deja, activitatea, ca urmare a lipsei comenzilor din partea statului, potrivit postului de radio Ekho din Moscova.

Corporaţia de stat Rostekhnologii deţine o participaţie de 57,01% din Izmaş, potrivit cotidianului Kommersant.

Proiectată în anii 1940, în Uniunea Sovietică, de către Mikhail Kalaşnikov, AK-47 este cea mai folosită puşcă de asalt din lume. Puşca mitralieră, sau variante ale acesteia, sunt fabricate în mai multe state, sub licenţă rusească sau ilegal, aflându-se în dotarea armatelor, dar şi a forţelor paramilitare.

SURSA: Mediafax