JPMorgan Chase & Co, cea mai mare banca din SUA, are in plan concedierea a 10% dintre angajatii diviziei sale de investitii bancare, ceea ce inseamna aproximativ 3.000 de angajati. Masura ar putea fi luata ca urmare a incetinirii cresterii economice si a amenintarii de intrare in recesiune.

Planul JPMorgan se inscrie in aceeasi linie cu rivalii sai. Astfel, Goldman Sachs a anuntat, la randul sau, ca va da afara 10% dintre anagajati.

Disponibilizarile JPMorgan vor afecta personalulul diviziei de investitii bancare din intreaga lume. Reprezentantii bancii nu au vrut sa confirme aceste zvonuri.

JPMorgan a inregistrat in cel de-al treilea trimestru al anului o scadere cu 84% a profitului , pe fondul pierderilor determinate de creditele neperformante. Astfel, castigul net al JPMorgan a ajuns pana la 527 milioane de dolari, fata de 3,37 miliarde de dolari in perioada similara a anului trecut. Banca a inregistrat pierderi ajustate de 6 centi pe actiune.

La finele lunii septembrie JPMorgan a achizitionat activele bancii falimentare Washington Mutual Inc. pentru 1,9 miliarde dolari.

JPMorgan este considerata una dintre institutiile financiare norocoase din SUA, care a reusit sa supravietuiasca in fata crizei financiare.

Sursa: Bloomberg