Joe Biden a primit o palmă diplimatică din partea lui Vladimir Putin

Contextul internațional este atât de tensionat încât s-a explicat prin teorii ale complotului inclusiv faptul că o navă a eșuat în Canalul Suez. Potrivit celor care au fabricat aceste teorii, America, India și Franța au încercat să blocheze Canalul Suez și să saboteze exportul chinez către Europa, conform sabah.com

Teoreticienii complotului au arătat că numele companiei care exploata nava eșuată în Suez este „Evergreen” și au insistat că Evergreen este numele de cod al lui Hillary Clinton. Din fericire, nava a fost repusă ieri la apă și s-a redeschis astfel Canalul Suez.

O duritate extremă

Este imposibil ca Turcia să nu fie afectată de ieșirile Americii, care la rândul său influențează contextul internațional. Pentru că Turcia este atât aliatul Americii, cât și prietenul Rusiei și al Chinei. Nu pare posibil nici ca Turcia să își însușească atitudinea Americii și să fie un membru dur al frontului american în noul război rece.

Am învățat lecția

Turcia a învățat o serie de lecții în trecutul recent și în cele mai importante momente s-a văzut de nenumărate ori că America lasă singură Turcia. De exemplu, în 1964, când liderul sovietic Hrușciov a amenințat Turcia din cauza Ciprului, președintele american Johnson a dat dreptate sovieticilor. Recent, faptul că America a hrănit și a protejat PKK/PYD și FETÖ ne-a făcut să ne învățăm lecția.

Noul război rece nu se poate transforma într-un război nuclear fierbinte. Însă Turcia trebuie să își mențină cu onoare imparțialitatea, să nu dea spațiu de manevră teoreticienilor complotului și să își mențină dezvoltarea și stabilitatea.

Sursă foto: Dreamstime