Restricții dure în Europa! Pandemia de coronavirus lovește din nou

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat implementarea unor restricții mai dure, având în vedere că din ce în ce mai multe orașe au un grad ridicat de infectare.

Potrivit președintelui turc, va fi implementat un lockdown pe perioada Ramadanului, în zilele de sâmbătă și duminică. În ceea ce privește restaurantele, acestea vor putea face livrări doar la domiciliu. El a mai spus că restricțiile de circulație între orele 21:00 – 05:00 vor continua.

Reuters informează că s-a ajuns la această situație după ce medicii turci au cerut președintelui să impună restricții mai serioase deoarece Turcia „se luptă cu un tsunami” iar relaxarea duce la un „asasinat social”.

Turcia așteaptă turiști

Turcia a precizat că așteaptă turiști din toată lumea în sezonul estival și că aceștia nu vor trebui să arate că sunt vaccinați ca să treacă granița. În ceea ce privește prezentarea unui test negativ de coronavirus, Turcia anunță că se va lua o decizie în acest sens după 15 aprilie.

Cazurile și decesele au crescut iar

Turcia a încercat să revină la o viață aproape normală însă asta a dus la o creștere a numărului de cazuri și decese zilnice. Vineri, țara condusă de Erdogan a înregistrat 29.081 de cazuri noi, acesta fiind cel mai mare număr înregistrat în acest an.

În ceea ce privește vaccinarea, Turcia a început campania pe 14 ianuarie și de atunci a administrat peste 14 milioane de doze. Este de menționat că peste 8,2 milioane de persoane au primit și rapelul.

Sursă foto: Dreamstime