Lovitură fără precedent pentru Jeff Bezos! Nu mai este cel mai bogat om din lume. Cine i-a luat locul

Jeff Bezos, americanul care deține Amazon, nu mai este cel mai bogat om din lume. După ce averea sa a scăzut cu 13,9 miliarde de dolari într-o zi, francezul Bernard Arnault, preşedintele şi directorul executiv al conglomeratului de lux LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton, a devenit cel mai bogat om din lume

Joi, acesta avea o avere de  199,1 miliarde de dolari, în timp de Bezos avea 193,8 miliarde de dolari, iar antreprenorul Elon Musk deţinea 184,7 miliarde de dolari. Francezul a mai condus topul și în decembrie 2019, ianuarie 2020, mai 2021 şi iulie 2021.

De ce i-a scăzut averea lui Jeff Bezos

Acţiunile Amazon au scăzut vineri cu 7,6%, după ce compania a raportat câştigurile din al doilea trimestru. Averea lui Arnault a crescut cu peste 100 de miliarde de dolari în primul an al pandemiei, ulterior LVMH având o evoluţie plată în cea mai mare parte a verii.

Averea lui Bezos s-a redus la 193,8 miliarde de dolari, în timp ce Musk, care este şi un entuziast al criptomonedelor, are o valoare de 184,7 miliarde de dolari, conform listei Forbes.

Amazon a primit o amendă dură de la UE

Gigantul american Amazon a transmis vineri, 30 iulie, că Uniunea Europeană a impus o amendă de 886,6 milioane de dolari, respectiv 746 milioane de euro. Decizia a fost luată deoarece compania a procesat datele private, încălcând astfel Regulamentul General privind protecţia datelor în UE (GDPR).

Comisia Naţională din Luxemburg pentru protecţia datelor (CNPD) a amendat Amazon Europe, conform unei decizii luate în ziua de 16 iulie.

„Credem că decizia CNPD este lipsită de fundament şi intenţionăm să ne apărăm serios în această chestiune”, a reacționat Amazon, în documentele sale financiare.

GDPR cere companiilor să obţină consimţământul oamenilor înainte de a folosi datele lor personale, altfel se confruntă cu amenzi. În iunie, publicaţia Wall Street Journal anunţa, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că firma americană ar putea fi amendată cu peste 425 milioane de dolari din cauza încălcării legislaţiei UE.