Azabudai Hills, un zgârie-nori locuit ce se ridică la 330 de metri deasupra capitalei Japoniei

Azabudai Hills, cel mai înalt turn din Japonia, a fost inaugurat recent în Tokyo. Clădirea are o înălțime de 330 de metri, la fel ca şi Turnul Eiffel.

Azabudai_Hills
SURSA FOTO: Wikipedia

Un autentic „oraș în oraș”, noul turn va găzdui aproximativ 20.000 de angajați în birouri și 3.500 de rezidenți.

Datele au fost prezentate vineri, 24 noiembrie, de către grupul imobiliar japonez Mori Building. Acesta are speranța să atragă peste 30 de milioane de vizitatori anual, scrie AFP.

Proiectul va avea o suprafață totală de 860.400 m2, inclusiv 213.900 m2 de spații de birouri și aproximativ 1.400 de unități rezidențiale.

Clădirea principală conține spații de birouri la etajele inferioare și medii, în timp ce spațiile rezidențiale vor fi amplasate la etajele superioare, de la etajul 56 la 65.

Etajele inferioare vor include, de asemenea, un supermarket și un centru de îngrijire a copiilor în mai multe limbi, precum și o școală internațională, The British School in Tokyo.

Complexul mai conţine încă două clădiri înalte, una de 237 de metri şi cealaltă de 262 de metri.

De ce în Japonia nu se pot construi zgârie-nori foarte înalţi?

Chiar şi cu acest zgârie-nori impresionant, Japonia nu atinge înălțimile atinse de clădirile-turn din alte regiuni ale Asiei și Orientului Mijlociu.

Unul dintre motivele principale este riscul semnificativ de cutremure în arhipelagul nipon.

Asta impune construcțiilor foarte înalte să respecte norme extrem de riguroase și să fie echipate, de exemplu, cu o bază extinsă pentru a asigura stabilitatea. Tocmai din acest motiv, zgârie-norii japonezi prezintă adesea un aspect masiv.

Azabudai Hills depășește în înălțime un zgârie-nori din Osaka, în vestul Japoniei. Este acum cel mai înalt imobil din Japonia, însă nu este de așteptat să rămână pentru mult timp.

Torch Tower, care va atinge înălțimea de 390 de metri, este programat să fie finalizat în perioada 2027-2028, tot în Tokyo.

În capitala japoneză se remarcă una dintre cele mai înalte structuri din lume – Tokyo SkyTree -, un turn nelocuit cu o înălțime de 634 de metri, inaugurat în 2012.