IXIA este cel mai important furnizor din lume de soluții complete de validare/testare şi monitorizare a rețelelor IP. Producătorii de echipamente de reţea, furnizorii de servicii, organizațiile mari și instituțiile publice de pe tot globul utilizează soluțiile Ixia pentru a-și proiecta, verifica și monitoriza o gamă largă de echipamente şi reţele Ethernet, Wi-Fi sau 3G/LTE. Compania este pe piață din anul 1997 și are în prezent peste 1.300 angajați și peste 2.500 de clienți.

Capital: IXIA este sponsor principal la How to Web. De ce aţi ales să sprijiniţi această competiţie?

Teodor Ceauşu, VP Engineering & Country Manager: How to Web este unul dintre cele mai importante evenimente de profil de la noi, un punct de întâlnire pentru managerii și antreprenorii experimentați din zona online-ului și tinerii aspiranți la succes pe această piață. În cadrul evenimentului, susținem ca sponsor principal competiția Startup Starlight, care își propune să ofere finanțare unor companii cu mai puțin de doi ani de activitate care caută resurse pentru a se dezvolta. De menționat și că, prin intermediul unui concurs adiacent, Ixia a facilitat accesul în competiție a două echipe de studenți. Dincolo de premii, printre principalele avantaje ale participării la Startup Starlight se numără posibilitatea de prezentare a proiectului, produsului sau serviciului unui public specializat și accesul direct la mentori și facilitatori și, de ce nu, chiar la investitori. La Ixia, credem foarte tare în spiritul antreprenorial și suntem convinși că stimularea inovației și a dezvoltării de proiecte noi va fi de bun augur pentru creșterea mediului de business local.

Capital: Când a intrat IXIA pe piaţa locală?

T.C: Ixia este prezentă în România încă din anul 2004, deschizând la nivel local un centru de cercetare-dezvoltare care a devenit cel mai important centru de acest tip al companiei din întrega lume. Majoritatea celor aproape 400 de angajați ai Ixia România se concentrează atât pe dezvoltarea de software și soluții inovatoare, cât și pe servicii de testare propriu-zisă de echipamente și rețele. Competențele echipelor locale de specialiști în software și testare sunt recunoscute și apreciate de clienții Ixia de pe toate continentele.

Capital: De ce aţi ales să intraţi pe piaţa din România?

T.C: România este una dintre cele mai ofertante resurse de talente inginerești de pe glob, programele și soluțiile create și dezvoltate aici fiind patentate internațional și implementate în produse și soluții pe care Ixia le comercializează peste tot în lume. Acesta a fost și rămâne cel mai important argument pentru care compania Ixia investește în centrul său din România.

Capital: Cărui public se adresează IXIA? Ce fel de clienţi are?

T.C: Datorită specificului tehnic al companiei Ixia, clienții noștri sunt în principal companii producătoare de echipamente de telecomunicații sau furnizori de servicii de telecomunicații. De asemenea, soluțiile Ixia sunt utilizate și de către mari companii care au integrată în infrastructură o rețea proprie de telecomunicații sau orice alte organizații care folosesc echipamente de acest tip în activitatea lor.

Capital: Ce cifră de afaceri a avut IXIA în 2011 şi la cât se aşteaptă în 2012?

T.C: La nivel global, compania Ixia a înregistrat în 2011 venituri de 308 milioane dolari, în creștere cu 11% față de 2010. În România, în aceeași perioadă, compania a avut o cifră de afaceri de peste 53 milioane lei.