S-a ales cu dosar penal după ce s-a dus la RAR

Un sucevean este subiectul unei anchete penale în urma vizitei la RAR pentru a-și înmatricula mașina. Inspectorii de la Registrul Auto Român (RAR) au identificat faptul că mașina sa era căutată la nivel internațional.

Ei au notificat poliția, în urma unei alerte primite de la inspectorii din cadrul Registrului Auto Român din Bistrița-Năsăud, după ce un sucevean s-a prezentat cu noul autovehicul pentru înregistrare. Prin simpla consultare a bazei de date internaționale, angajații RAR au descoperit că mașina sa era căutată la nivel internațional.

În timpul inspecției, s-a constatat că mașina suceveanului fusese furată din Spania. S-a deschis un dosar penal pentru complicitate la acest caz.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Bistrița-Năsăud continuă investigațiile în cooperare cu autoritățile judiciare spaniole.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autovehicul în cauză figurează ca fiind sustras din Spania, din data de 20 mai, şi a fost identificat de poliţişti în posesia unui bărbat de 47 de ani, din judeţul Suceava.

Autoutilitara în cauză, în valoare de 35.000 de euro, a fost indisponibilizată de poliţişti”, au transmis reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud.

soferi masini politisti
SURSA FOTO: Inquam Photos, Cristi Vescan

Polițiștii de frontieră sunt vigilenți

De altfel, pe data de 18 mai 2024, în timpul unei misiuni specifice, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au oprit pentru control un autoturism BMW X6, condus de un cetățean român în vârstă de 58 de ani, domiciliat în județul Vaslui.

Acesta a declarat că a achiziționat mașina în rate și nu a anticipat posibilele consecințe dacă nu-și mai achită datoriile. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind furat.

Polițiștii de frontieră, însă, efectuează investigații pentru presupusa săvârșire a infracțiunii de complicitate. Autoturismul este evaluat la peste 150.000 de lei. Mașina a fost confiscată în vederea continuării anchetei.

„Deoarece au avut suspiciuni cu privire la situaţia juridică a mijlocului de transport, autoturismul şi şoferul au fost conduşi la sediul instituţiei pentru continuarea cercetărilor.

În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind furat din Marea Britanie”, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.