Proiectul Adora Pipera, dezvoltat lângă Şcoala Americană pe un teren de 10 hectare, prevede construirea a 600 de apartamente şi presupune o investiţie totală de 57,6 mil. euro. Primul bloc are ca dată de predare luna decembrie a acestui an şi va fi însoţit de un parc de 1.300 mp.

Pe lângă noul proiect din Pipera şi cel din Bragadiru (care are deja construite două blocuri cu 75 de apartamente), Tagor şi partenerul său Patron Capital mai au în dezvoltare, la Arad, un bloc cu 11 etaje, format din 107 apartamente. Proiectul, început în 2013, a fost finanţat de Volksbank România. Lieberson are planificată construcţia a 12 blocuri în Adora Park şi a peste 4.000 mp de spaţii comerciale, proces care va necesita o investiţie de peste 83 mil. euro. Tot anul trecut, compania a mai demarat lucrările la construcţia a 107 unităţi, dintr-un total de 1.200 programate, în Timişoara. Până acum, cei doi parteneri au investit peste 100 mil. euro într-un portofoliu de 100 hectare de teren, din care circa 30 de hectare pregătiţi pentru dezvoltare, iar restul teren agricol ce urmează a fi transformat în teren pentru construcţii.

Ofer Lieberson a anunţat că vrea să dezvolte în paralel patru ansambluri rezidenţiale care vor cumula la final circa 3.500 de apartamente. Pentru construcţia acestor proiecte ar fi necesară o investiţie de circa 250 mil. euro. Compania mai dispune de teren în Timişoara, Oradea, Pipera, Dascălu şi Snagov – Ştefăneşti.

Interesat de active toxice

În vara acestui an, Ofer Lieberson şi-a exprimat interesul în achiziţionarea sau administrarea de active imobiliare toxice aflate în proprietatea băncilor. Pentru a accesa aceste segment de piaţă, Lieberson a înfiinţat firma Tagor Asset Manangement, care are ca obiectiv găsirea de soluţii, împreună cu băncile, la problema portofoliilor de creanţe ce blochează provizioane uriaşe. Cu o valoare totală a creditelor neperformante acordate populaţiei şi firmelor estimată la aproximativ 10 mld. euro, băncile din România sunt nevoite să găsească soluţii pentru a reduce provizioanele şi a vinde garanţiile preluate în contul creanţelor  – o situaţie din care pot ieşi prin vânzarea directă a portofoliului de credite neperformante.

Capitalul necesar achiziţiei unor asemenea proprietăţi ar putea proveni de la fondul de investiţii Patrol Capital din Marea Britanie, care dispune de active de peste 2,5 mld. euro şi cu care Lieberson are un parteneriat. Cei doi parteneri sunt gata să achiziţioneze activele imobiliare toxice şi creditele neperformante ale băncilor, aducându-le astfel lichiditate imediată şi economii consistente.