Autorităţile israeliene din domeniul turismului au raportat 2,7 milioane de turişti care au vizitat ţara, 2009 fiind doar cu 11% mai slab decât 2008, care este anul în care s-a stabilit un număr-record de turişti din ultimii 60 de ani.

Într-un an în care mai toate statisticile din turism indică scăderi – în unele cazuri dramatice, Israelul anunţă un număr nesperat de turişti străini. Țările care au contribuit cel mai mult, anul trecut, la dezvoltarea turistică a Istraelului sunt Statele Unite, de unde au provenit 21% dintre viziatori, şi Rusia, urmate de Franţa, Marea Britanie şi Germania. 

Un studiu realizat pe parcursul anului trecut în rândul turiştilor care vizitează Israelul arată că 54% dintre aceştia sunt creştini, iar 39% evrei. În jur de 45% dintre vizitatori sunt la prima călătorie în Israel, iar în ceea ce priveşte natura vizitei, cei mai mulţi, 61% se descriu ca turiţti, în timp ce 25% îşi vizitează familia sau prieteni, iar alţi 12% vin cu afaceri.

În 2009, cea mai fecventă destinaţie a vizitatorilor din Israel a fost, cum era de aşteptat, Ierusalimul, urmat de Tel Aviv, Marea Moartă, Masada şi Galileea.

SURSA: Travel Pulse