‘Toată lumea vorbea de criză în 1971, de criza dolarului. Peste zece ani, după atâta criză a dolarului, am constatat că dolarul devenise rege. Au trecut 40 de ani şi toată lumea vorbeşte despre criză în continuare. Eu, personal, mă feresc de acest cuvânt sau dacă nu mă feresc de cuvântul criză, am o mare reţinere în a-l folosi. România trece prin noi transformări. Ştim cu toţii că există cicluri lungi în viaţa socială, care vin din comportamentul uman, acum optimist, mâine pesimist. Ceea ce se numeşte în prezent criză seamănă în mintea mea cu ceea ce am auzit în urmă 40 de ani. După asemenea crize, avem o singură certitudine: că lumea se va schimba’, a subliniat Isărescu.

Oficialul BNR a admis faptul că munca prestată într-o bancă l-a transformat într-un om eficient, nu numai sentimental.

‘Peste câteva zile împlinesc 40 de ani de când am absolvit ASE-ul. Mi-am dat seama că şcoala nu e totul, iar calea spre rutină va fi greu de urmat. Şi Banca Naţională devine o şcoală de gândire, o instituţie de echilibru, de politici economice. Munca în bancă m-a învăţat să fiu eficient, nu numai sentimental’, a spus guvernatorul BNR.

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), cu sprijinul Băncii Naţionale a României (BNR), organizează, vineri, Forumul ‘România Jună’, la Institutul Bancar Român.

Evenimentul reuneşte tineri specialişti români, cu rezultate deosebite în plan academic şi profesional, atât din ţară, cât şi din străinătate, care, împreună cu experţi consacraţi, vor discuta şi vor formula soluţii la problemele stringente ale României.