În cadrul unei conferinţe de presă, guvernatorul a explicat că băncile cu capital majoritar grecesc au un rol moderat în sectorul bancar românesc, fiind pe locul al treilea, cu 12%.
     "Nu există bănci grecești în România. Toate sunt bănci românești cu capital grecesc. În primele 5 bănci ale sectorului bancar local nu e niciuna cu capital grecesc. Avem însă două asemenea bănci în top 10 sector bancar.  Dacă deciziile autorităților elene se aplică și băncilor din România cu capital grecesc? Răspund simplu: nu, nu se aplică!", a spus Isărescu.
     El a precizat că cele 4 bănci cu capital elen sunt entități juridice române și se supun legilor din România
     "Pot băncile din România face față unor evoluții nefavorabile? Răspund simplu: da! Pe ce ne bazăm? Rată de solvabilitate este de 17% și semnificativ peste pragul european de 8%. Calitatea fondurilor proprii a băncilor cu capital elen este bună. Băncile românești cu capital elen dispun de active lichide la un nivel adecvat. Toate cele 4 bănci au fie numerar în casă fie titluri de stat care pot fi transformate rapid în numerar. Gradul de acoperire cu provizioane al celor 4 bănci este foarte ridicat, iar calitatea portofoliului de credite este la media întregului sistem. Băncile cu capital elen nu sunt dependențe de băncile-mamă. Liniile de finanțare de la băncile mamă reprezintă 27% din totalul pasivului lor, majoritatea finanțărilor au maturitatea de peste un an. Riscurile de lichiditate ale băncilor românești cu capital grecesc sunt limitate prin acordurile încheiate cu acționarii. Am repetat până la obsesie termenul de bănci românești cu capital grecesc. Nu avem bănci grecești în România", a mai declarat guvernatorul.