Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, spune că, momentan nu există nici un motiv pentru care România să renunţe la obiectivul de a adera la euro în 2015.

“Mai sunt treri ani până atunci. Să treacă întâi alegerile, să vedem dacă până atunci lucrurile se clarifică sau nu în Uniunea Europeană”, spune Isărescu, subliniind că modificarea datei de aderare la zona euro nu ar face altceva decât să ridice semne de întrebare asupra credibilităţii noastre.

În plus, aşa cum a subliniat guvernatorul, până nu demult România nu avea nici măcar o comisie interministerială care să discute problemele tehnice pe care le implica un astfel de fenomen. “Sunt probleme juridice, educaţionale care trebuie rezolvate pentru a asigura această trecere”, precizează guvernatorul. Pentru a da o dimensiune reală implicaţiilor pe care trecerea la euro o va da, Isărescu a creat imaginea vizuală a 300 de tiruri care descarcă într-o singură noapte bancnote şi monede euro în diverse puncte ale ţării şi de trei ori mai multe camioane care să strângă leii din piaţă.