Compania germană iQuest, premiată de Google cu 100.000 de dolari pentru o aplicaţie software pentru sistemul de operare Android şi care are o echipă de peste 280 de specialişti în centrele de dezvoltare software de la Cluj Napoca şi Braşov, mizează în acest an pe creşterea cifrei de afaceri cu 20%, la 10 milioane de euro.

Compania vizează, de asemenea, majorarea afacerilor pe piaţa românească. Astfel, dacă în 2009 doar 6% din cifra de afaceri a companiei a fost realizată pe piaţa locală, în acest an procentul va creşte la 11%.

„Pe piaţa din România, iQuest este prezentă de circa 3 ani, iar în mod mai intens de la începutul anului 2009, când s-a început abordarea mai structurată a pieţei printr-o campanie de promovare şi s-a extins echipa de vânzări. Cele mai vândute soluţii pe plan local sunt aplicaţiile de analiză şi raportare (Business Intelligence), de planificare a resurselor (ERP), de management al documentelor şi de management al relaţiei cu clienţii (CRM)”, a declarat Cornel Brody, Directorul General al iQuest.

iQuest, companie înfiinţată în anul 1997 în Germania, a realizat în 2009 o cifră de afaceri de 8,3 milioane de euro şi mizează pentru 2010 pe creşteri datorită raportului calitate-preţ bun oferit pentru produsele din portofoliu. De asemenea, majorarea business-ului este susţinută de experienţa europeană de peste 12 ani a echipei iQuest. Compania este partener Oracle, Microsoft, Metastorm şi ATG.

Printe clienţii iQuest se numără HP, Vodafone, Lloyd’s, Cora, Pinnacle, Hyperwave, Magyar Posta, Libri, EMC, Qnamic, Ireland.com, Mega Image sau Virgin Atlantic.

SURSA: iQuest