Tăriceanu este acuzat de procurorii DNA de luare de mită, motiv pentru care au cerut Camerei superioare a Parlamentului să avizeze începerea urmăririi penale, scrie evz.ro.         

Pe contul său de socializare, Adrian Toni Neacșu face un calcul și ajunge la concluzia că faptele de care este acuzat Tăriceanu s-au prescris încă de acum doi ani: ” Sa fie clar. O infractiune de luare de mita epuizata in 2008 este prescrisa in 2016. Termenul de prescriptie a raspunderii penale este de 8 ani, daca in acest interval nu s-a savarsit nici un act de procedura care trebuia comunicat suspectului, ceea ce nu e cazul. Din comunicatul oficial al DNA eu inteleg ca se solicita inceperea urmaririi penale fata de Catalin Popescu Tariceanu pentru o fapta pentru care s-a implinit termenul de prescriptie a raspunderii penale. Poate insa ne scapa ceva si fapta a continuat si dupa, pana in 2010, cel putin.

Oricum, G4media trebuie sa-si schimbe sursele, sau sa le puna sa citeasca si noul (totusi din 2014 a trecut ceva) cod penal. Sa inceapa cu art. 154 alin. 1 lit. C si art. 289 alin. 1.”

Referirea lui Neacșu la G4media are legătură cu un material al acestora în care spuneau că prescrierea faptelor s-ar face în 10 ani.