Nu este încă foarte clar dacă Liviu Dragnea va scăpa de închisoare grație deciziei luate astăzi de judecătorii Curții Constituționale(CCR), iar majoritatea specialiștilor afirmă că fostul șef PSD nu mai poate profita, fiinde deja închis. Dar e aproape sută la sută sigur că alte persoaneje importante, chiar colaboratori intimi ai lui Dragnea, au mult de câștigat.

CCCR a decis, astăzi, că a existat conflict între Parlament și CCR în ceea ce privește completele de trei judecători de instanța supremă. Decizia, luată cu 5-4, vine ca urmare a unei sesizări făcute de către vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache. El a arătat că aceste complete nu pot fi legale atât timp cât nu sunt spcializate și a convins CCR.

Dacă această decizie venea atunci când a fost anunțată inițial pronunțarea, adică în ziua ultimul termen din procesul lui Liviu Dragnea, acum fostul șef al PSD ar fi fost, cel mai probabil, liber, nu condamnata la 3 ani și 6 luni și închis la Rahova.

Pentru el, acest tren pare să fi trecut, dar nu se poate spune același lucru și despre colaboratorul său cel mai intim, Darius Vâlcov. Condamnat la 8 ani de închisoare, pe fond, Vâlcov se judecăt încă în apel, ceea ce înseamnă că are posibilitatea de a invoca nelegalitatea constituirii completelor de 3, unul dintre ele cel care l-a condamnat, și să ceară rejudecarea procesului.  În exact aceeași situație se află și alte persoane importante, cum ar fi Elena Udrea, Alina Bica ori Mircea Cozma și familia sa.

Despre această posibilitate care, în fapt, e aproape o certitudine, a vorbit, la TVR, avocatul Adrian Toni Neacșu, adică exact inițoatorul demersurilor care au dus la decizia CCR de acum, dar și la o altă decizie, de anul trecut, care arăta că și completele de 5 au fost nelegal constituite.

Neacșu spune clar că cei care nu au încă o soluție definitivă a instanței se vor rejudeca de la zero