Ionuț Stroe îi dă replica lui Mircea Geoană

Întrebat cum comentează declarația lui Mircea Geoană, Ionuț Stroe a spus că puțină modestie nu strică, mai ales în politică. Purtătorul de cuvânt al PNL a afirmat că după o carieră legată de instituționalul românesc, nu poți spune că nu ai beneficiat de susținerea statului.

”Puţină modestie nu strică, mai ales în politică. Cariera domnului Geoană e strict şi indisolubil legată de interesele acestei ţări, preşedinte al Senatului, senator ales. (..)

Nu poţi spune acum, după o carieră în care ai fost legat de instituţionalul românesc, chiar sub jurământ, că nu ai beneficiat de pe urma susţinerii statului care te-a promovat, te-a format şi ţi-a dat posibilitatea unei evoluţii publice, chiar internaţionale, remarcabile. Ar trebui să existe modestie când vorbeşti”, a declarat el la Prima News.

Ionuț Stroe a adăugat că știe foarte mulți oameni care, de-a lungul timpului, l-au consultat și l-au susținut pe Geoană în cele mai importante decizii. „De la Dăbuleni până la NATO, toţi oamenii au muncit pentru acest om”, a spus el.

”Să spună explicit ce aşteptări avea. Eu ştiu că foarte mulţi oameni au muncit în decursul vremii, începând de la PSD până la cei mai mari oameni în arhitectura instituţională care l-au consultat, l-am implicat, l-au susţinut în cele mai importante decizii. (..)

De la Dăbuleni până la NATO, toţi oamenii au muncit pentru acest om”, a precizat reprezentantul PNL.

Ionuț Stroe
Ionuț Stroe / SURSA FOTO: Inquam Photos, George Călin

Mircea Geoană vrea să se întoarcă în slujba României

În urmă cu câteva zile, Mircea Geoană respingea categoric ideea că ar exploata poziția sa de numărul doi în cadrul NATO în scop electoral în România. Cu toate acestea, Geoană sugerează că intenționează să se întoarcă și să servească țara după încheierea mandatului său.

„Eu când mă duc şi vorbesc cu oamenii din România şi încerc să-i liniştesc că sunt preocupaţi, din poziţia de la NATO fac campanie sau îmi fac datoria de lider al NATO şi de cetăţean român?

Atunci când mă duc şi spun că e nevoie să investim în Armata română, că trebuie să ne facem datoria, este o chestiune de campanie politică sau o obligaţie a unui lider politic care a văzut şi ştie multe în această carieră lungă pe care am avut-o?”, a spus Mircea Geoană, duminică seară.

În plus, Geoană a criticat dur manevrele pe care le practică unii actori politici din România, considerându-le penibile. El a subliniat că nu este în mijlocul unei campanii electorale în acest moment și că nu folosește funcția sa din cadrul NATO în acest scop.

Abia după încheierea mandatului său va lua o decizie în privința modului în care își va servi țara. Cu toate acestea, Geoană a menționat că este tot mai înclinat să revină într-o poziție care îi va permite să ajute România, așa cum a făcut întreaga sa viață. El a asigurat că un anunț oficial va fi făcut în mod transparent și fără ambiguitate.

Secretarul general adjunct al NATO subliniază că întreaga sa carieră a fost marcată de profesionalism și competență. Este remarcabil faptul că o persoană din estul Europei ocupă o poziție de vârf în cadrul NATO.

În plus, Mircea Geoană menționează că distanțarea sa de politică i-a adus beneficii pe parcursul acestei perioade.

„Sunt un om care toată viaţa mea mi-am făcut job-ul cu profesionalism şi cu competenţă. Pentru asta am ajuns şi la NATO. Plecasem din politică, nu vreau să mi-aduc aminte cum am plecat din politică, mi-a făcut foarte bine detoxul de la politică.

Eu am câştigat poziţia de la NATO pe nume propriu, pe persoană fizică, pentru că sunt foarte bun la ceea ce fac şi pentru că lumea mă apreciază, că nu-ţi dă job-ul de pomană. Şi apropo, eu sunt primul din est care ocupa un job de conducere la vârful NATO”, a adăugat Geoană.