Fostul jucător de tenis Ion Țiriac, actual om de afaceri și lider al clasamentului „Capital TOP 300 – Cei mai bogați români” a adăugat colecției sale impresionante un nou Maybach. Parte a unei ediții limitate de doar 99 de unități, Mercedes-Maybach G 650 Landaulet completează autovehiculele serie limitată create și personalizate special pentru Țiriac Collection. Tocmai de aceea modelul expus de la începutul lui februarie are tetierele personalizate cu logo-ul „Țiriac Collection” și tapițerie din piele Designo Nappa alb Porcelain în două nuanțe.

 

Combinație unică între o limuzină luxoasă și un model off-road, mașina are o lungime de 5,345 m, un ampatament de 3,428 m, o înălțime de 2,235 m și aproape o jumătate de metru gardă la sol, la care se adaugă un spațiu amplu și confort sporit pentru patru pasageri. Acest Maybach este parțial decapotabil, ocupanții locurilor din spate putând savura plăcerea unei călătorii în aer liber. Caracterul luxos și rafinat al modelului Landaulet este pus în evidență de tapițeria de înaltă calitate, cu design în două culori, care prezintă cusături în formă de diamant și este disponibilă în patru combinații cromatice. Aripile din față sunt marcate cu inscripția „V12 BITURBO” care subliniază prezența sub capotă a unui  motor cu 12 cilindri care generează 630 CP, cu un cuplu de vârf de 1000 Newton-metri.

 

Cel mai nou model din colecția lui Ion Țiriac este dotat cu diferențial blocabil în întregime, care se poate activa în timpul deplasării. Această tehnologie 4WD, unică în segmentul off-road, face ca G 650 Landaulet să iasă în evidență în raport cu toate celelalte vehicule 4×4. Culoarea modelului expus este Designo Mystic White 2 Bright cu plafonul negru.

Un Mercedes-AMG Project ONE ar putea ajunge în România

 

Odată cu prezentarea noului Mercedes-Maybach G 650 Landaulet, omul de afaceri Ion Țiriac a menționat și faptul că așteaptă un spectaculos Mercedes-AMG Project ONE. „Acesta de aici este unul dintre cele doar 99 bucăți produse. A venit acum o săptămână, iar eu nu am văzut și nici nu am atins mașina. Acum o văd pentru prima dată, ca si dumneavoastră. M-am înscris și pentru acel faimos Project ONE al lui Mercedes – o mașină de Formula 1 utilizabilă pe stradă, care are pretul de peste două milioane de euro. Ba chiar m-am gândit să mai iau una pentru caritate. Să o punem la licitaţie şi toţi banii să îi las Fundaţiei Ţiriac”, a explicat omul de afaceri.