Peste doar câteva luni, lângă exclusivistul club rezidențial Stejarii, familia Țiriac va deschide unul dintre cele mai mari complexuri de agrement, unic în România prin concept și suprafață. Pe aproximativ 22.000 mp se conturează deja clădiri și terenuri de sport care par dintr-o cu totul altă lume decât cea cunoscută deja de abonații cluburilor autohtone.
Rezultat al unei investiții de 82,49 milioane de lei, din care 35,27 de milioane sunt bani proveniți dintr-o finanțare nerambursabilă acordată companiei de servicii turistice integrate Medusa Hotel International prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013, axa prioritară 5, „Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului“, Stejarii Country Club promite a fi unul dintre cele mai mari complexuri de acest fel din Europa. 
Conceptul noului country club a fost imaginat de compania londoneză de arhitectură Collado Collins, în timp ce arhitectura clădirii futuriste este rezultatul creativităţii West Group Architecture, companie locală cu peste 15 ani experienţă în design de sedii de bănci, hoteluri, clădiri de birouri şi case impunătoare. Interiorul complexului a fost gândit de HBA/Hirsch Bedner Associates.
Facilități impresionante
Stejarii Country Club include o zonă de fitness, o piscină semi olimpică interioară, terenuri de tenis, squash, pistă de jogging și pereți de cățărare, dar și primul spațiu din București dedicat practicării „padel“, un sport nou în România, dar foarte apreciat la nivel internațional. Zona de fitness se întinde pe 1.000 mp, cu aproximativ 100 echipamente moderne și patru încăperi dedicate activităților de aerobic, spinning, pilates sau personal training. Stejarii Country Club găzduiește și un centru SPA care va include therapy suites, spaţii de relaxare, hammam, saună și camere cu aburi, green tea bar, o terasă, un salon de înfrumusețare și un studio de pilates și yoga. Totodată, complexul va beneficia de una dintre cele mai mari săli multifuncționale de evenimente din București. 600 mp flexibili, cu posibilitatea de a acoperi până la patru evenimente diferite în același timp.
Copiii vor avea acces la o zonă dedicată, cu spații de joacă și entertainment special dezvoltate pentru diferite grupe de vârstă. Un alt proiect dedicat celor mici a fost inaugurat în luna august, în zona de nord a Bucurestiului, este grădinița Ioanid Preschool International Education, cu predare în limba engleză.
În vecinătatea clubului va fi amenajat un driving range, ce poate găzdui până la 20 de jucători simultan, și unde pasionații de golf își pot organiza antrenamentele.

”Prin intermediul facilităților oferite de Stejarii Country Club, dorim să asigurăm un mod de viață activ și sănătos pentru întreaga familie și, în același timp, un loc potrivit pentru business networking.”

John Kraemer, director operațional, Stejarii Country Club

(Articol preluat din revista Capital care a apărut pe 19 august 2013)