Ion Iliescu se simte mai bine! În ce stare se află acum?

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a oferit noi detalii despre starea de sănătate a lui Ion Iliescu. Se pare că fostul președinte al României se simte mai bine acum.

El și restul politicienilor îi urează „mulți ani sănătoși”.

„De domnul Iliescu știți ceva?”, a fost întrebat într-un interviu acordat pentru România TV.

„Știu că e bine, îi urăm mulți ani sănătoși. Este o figură simbolică a vieții politice a României și chiar a Revoluției”, a spus demnitarul pentru sursa citată.

Alexandru Rafila
Ministrul Sănătății / SURSA FOTO: Facebook, Alexandru Rafila

Ion Iliescu trăiește de mai mulți ani fără vezica biliară

La 93 de ani, Ion Iliescu, fostul președinte al României, se confruntă cu probleme de sănătate care îl limitează din ce în ce mai mult în deplasările sale dincolo de domiciliul său din cartierul Primăverii din București.

Medicii îi monitorizează starea, vizitându-l tot mai des acasă. Recent, medicul reputat Mircea Beuran a fost în vizită la Iliescu, aducându-i recipiente pentru analize. Presa locală a surprins momentul în care Mircea Beuran i-a înmânat recipiente șoferului lui Iliescu.

Mircea Beuran, care este și deputat și fost ministru al Sănătății, își îndeplinește rolul de medic de familie pentru fostul președinte, după ce Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei, a părăsit țara.

Ion Iliescu suferă de cardiopatie ischemică și a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea vezicii biliare. De asemenea, medicii susțin că a avut și episoade de pericardită hemoragică în ultimii ani.

Cu toate acestea, starea sa de sănătate pare sub control, deși se deplasează cu dificultate și folosește un cadru metalic pentru sprijin în mișcările zilnice.

Problemele de mobilitate l-au împiedicat să ajungă la audierile în Dosarul Revoluției, unde este acuzat de săvârșirea infracțiunilor contra umanității. În loc să meargă personal la audieri, a furnizat declarații de la domiciliu în fața procurorului.

„Pericardita hemoragică înseamnă că în jurul inimii e un lichid, acesta ar conţine sânge. E clar că lucrul acesta trebuie să fie analizat amănunţit prin mai multe investigaţii, respectiv o ecografie specială şi o tomografie computerizată.

Dacă e lichid, acesta trebuie eliminat, iar acest lucru se face prin mai multe proceduri”, spun medicii care l-au examinat.