România își alege un nou președinte pentru următorii cinci ani. În mai puțin de o săptămână, președintele Klaus Iohannis și șefa PSD, Viorica Dăncilă, își dispută un mandat de cinci ani la Palatul Cotroceni. Toate acestea ar fi putut să nu se întâmple.

Klaus Iohannis a dezvăluit la dezbaterea de la BCU că ar fi putut să plece din România. Dacă s-ar fi întâmplat acest lucru, țara noastră ar fi avut un alt șef al statului în ultimii cinci ani de zile, iar Iohannis nu se afla acum în cursa pentru al doilea mandat.

„Am avut ocazia să plec din România, dar nu a făcut-o. Am ales să rămân. Sunt de etnie germană, dar simt 100% românește”, a spus președintele Klaus Iohannis la dezbaterea de la BCU.

Iohannis chiar ar fi avut posibilitatea să plece cu ușurință din România. Părinții acestuia sunt stabiliți în Germania, iar în 1990 putea pleca fără probleme din țară. A ales să nu plece din România, și-a continuat cariera de profesor, apoi a fost ales primar al Sibiului. Totul s-a întâmplat până să ajungă șef al statului în 2014.

 

 

ca iohannis ar fi puttu sa plece din romania

dar a ales sa ramana