Preşedintele Klaus Iohannis i-a convocat la Palatul Cotroceni pe cei mai importanți oameni din Guvern pentru a stabili un plan bine pus la punct în criza sanitară. Iohannis i-a chemat marţi la raport pe premierul interimar Nicolae Ciucă și pe ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

„Pandemia nu a dispărut și chiar dacă avem în continuare un număr relativ limitat de infectări noi, putem să observăm cu ușurință că astăzi am avut peste 200 de decese. Secțiile de ATI sunt sub o presiune enormă, iar aceste chestiuni trebuie gestionate bine în continuare până când se va forma un nou Guvern.

Sunt câteva vești bune în această zonă. Avem 300 de ventilatoare care se livrează în următoarele zile și se va extinde capacitatea secțiilor ATI. Va veni și prima tranșă din cele 300 milioane de teste rapide ce au fost deja comandate. Sunt deja în curs de instalare 500 de concentratoare de oxigen.

Se lucrează rapid pentru a extinde capacitatea spitalelor pentru a putea primi bolnavii. Rolul nostru este de a-i proteja pe ceilalți, iar medicii să se poată ocupă de cei cu probleme dificile.

Voi rămâne conectat cu această zonă. Despre campania de vaccinare, mai multe în zilele următoare. Va doresc tuturor multă sănătate!”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

L-a dat afară Klaus Iohannis pe Ludovic Orban?

Fostul premier al României, Ludovic Orban, a fost întrebat de jurnaliști care este motivul pentru care a renunțat la funcția de șef al Guvernului pentru că a considerat că este un gest de onoare având în vedere rezultatul alegerilor parlamentare de la finalul săptămânii trecute.

”Am considerat că este un gest de onoare și de demnitate să fac acest gest. Este o decizie care era firească pentru a arăta că nu mă cramponez de poziția de premier. Pe de altă parte, să nu uităm de vocea celor care au tăcut pe 6 decembrie și nu au venit la vot”, spune fostul premier.

Fostul șef al Executivului a fost întrebat dacă președintele Klaus Iohannis are vreo legătură cu decizia sa, însă Ludovic Orban a declarat că demisia se ia prin decizie personală și că nu a fost forțat de șeful statului.

”Demisia se dă prin decizie personală. Este o decizie personală, pe care am luat-o eu. Aici nu este vorba de susținere sau nesusținere, este o decizie pe care am luat-o eu. Decizia a fost luată înainte de a merge la Cotroceni”, a spus fostul premier al României, Ludovic Orban.