"Având în vedere rezultatele obţinute de PNL la scrutinul de ieri (duminică -n.r.) şi mă refer aici mai mult la rezultatele obţinute în municipiul Sibiu decât la nivel de ţară, care şi ele sunt proaste, în acest context vă informez că am demisionat în această dimineaţă din calitatea de prim-vicepreşedinte al PNL şi din calitatea de membru în Biroul Politic. L-am informat pe preşedintele partidului despre acest pas", a anunţat, luni, într-o scurtă declaraţie de presă susţinută la Sibiu, Klaus Iohannis.

PNL a obținut 17,91% din voturi în Sibiu, în timp ce alianța de la guvernare PSD-UNPR-PC a obținut 31,19%.

Anunțul acestuia vine după ce președintele liberal a anunțat că se va ține de promisiunea făcută în campanie, cea de a demisiona din fruntea partidului dacă PNL nu obține peste 20% în cadrul alegerilor europarlamentare.

Tăriceanu: Demisia lui Iohannis – o recunoaştere implicită a unui eşec

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că demisia prim-vicepreşedintelui liberal Klaus Iohannis este “o recunoaştere implicită a unui eşec”.

Potrivit lui Tăriceanu, rezultatele obţinute la europarlamentare de liberali la alegerile europarlamentare reprezintă o sancţiune ''severă aplicată pentru o serie de decizii succesive greşite luate în ultimul an şi jumătate''.

''Găsirea altor explicaţii este o greşeală care nu va putea în niciun fel să amorseze rezultatul alegerilor de ieri. Să se dea la o parte, pentru că sancţiunea cea mai usturătoare a venit din partea cetăţenilor'', a mai spus Tăriceanu.

Sursa: Agerpres