Globalworth a cumpărat Timişoara Airport Park în trimestrul trei al acestui an de la compania Invest4SEE pentru 35 mil. euro. Contractul semnat cu Elster, grup deţinut de Melrose Industries – companie listată la Bursa de la Londra, include şi o opţiune de extindere a suprafeţei cu încă 4.000 mp.

Facilitatea de 7.000 mp închiriată în primă fază de Elster cuprinde spaţii industriale şi de birouri ce vor fi livrate în trimestrul trei din 2015 în urma unei investiţii de circa 5 mil. euro, a anunţat Globalworth pe Bursa de la Londra.

Timişoara Airport Park este parţial dezvoltat, iar operatorul din industria auto Valeo şi productorul german de componente auto Continental  au închiriată sau pre-închiriată o suprafaţă de 72.835 mp de spaţii industriale. Ambii chiriaşi au opţiunea de a-şi extinde spaţiile. Valeo ocupă în prezent circa 27.474 mp, spaţiu construit încă din 2011, în timp ce Continental a pre-închiriat circa 45.360 mp de spaţii industriale care vor fi livrate în martie 2015.

Întregul proiect Timişoara Airport Park are posibilitatea de a se extinde până la o suprafaţă totală de circa 124.000 mp.

Expansiune continuă

În prezent, Ioannis Papalekas este unul dintre cei mai activi investitori imobiliari de pe piaţa românească. Săptămâna trecută, Globalworth a cumpărat prima clădire de birouri dezvoltată de grupul suedez Skanska în România, pentru suma de 44 mil. euro. Acesta va fi viitorul sediu al Orange România.

Imobilul este amplasat pe strada Gara Herăstrău, peste drum de turnul de birouri Bucharest One, pe care Papalekas îl construieşte chiar lângă Pasajul Pipera. În acest turn, preînchiriat deja în proporţie de 44,1%, Vodafone a închiriat un spaţiu de 16.000 mp unde îşi va muta sediul.

Recent, Globalworth a anunţat că una dintre clădirile programate pentru construcţie în zona metroului Pipera va fi ocupată de Telekom, o suprafaţă de 25.000 mp. Firma de construcţii Bog’Art, controlată de omul de afaceri Raul Doicescu, a început de curând demolarea fostelor clădiri administrative ale grupului farmaceutic Farmexim în locul cărora Ioannis Papalekas va construi cel mai mare centru de afaceri din România. Globalworth Real Estate, companie controlată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a cumpărat în vara acestui an un teren cu o suprafaţă de 30.000 mp în spatele staţiei de metrou Pipera. Investitorul a plătit 14,3 mil. euro distribuitorului de medicamente Farmexim, controlat de omul de afaceri Ovidiu Buluc.

Pe acest teren, Globalworth a anunţat că va dezvolta un complex care presupune o investiţie de 98 mil. euro şi care va îngloba staţia de metrou Pipera. Proiectul Globalworth Campus este prevăzut cu o suprafaţă de 105.000 mp, împărţită în trei turnuri de birouri şi în spaţii comerciale. În plus complexul va dispune de 1.500 de locuri de parcare. În prezent, cel mai mare parc de afaceri din România este Iride Business Park, aflat tot în apropierea staţiei de metrou Pipera. Acesta are o suprafaţă închiriabilă de 92.855 mp şi este în portofoliul austriecilor de la Immofinanz, cel mai mare proprietar de spaţii de birouri din ţară, cu un total de 206.347 mp.

Globalworth a iniţiat la sfârşitul lunii martie o acţiune de majorare de capital în valoare de 200 mil. euro. Din suma vizată, 112 mil. euro sunt alocaţi pentru investiţii viitoare, din care 94 mil. euro privesc proiecte imobiliare deja contractate sau a căror achiziţie se află într-un stadiu avansat de negociere.