Ioana Mihăilă, apel la responsabilitate: Îmi pare rău că premierul introduce sănătatea în lupta politică

Ioana Mihăilă l-a criticat dur pe Florin Cîțu după declarațiile făcute privind situația angajaților din centrele de vaccinare, despre care a spus că sunt neplătiți de două luni.

„Sunt aici ca sa clarific câteva lucruri care sper să nu mai fie folosite niciodată în retorica de campanie sau în retorica politică. Îmi pare rău că premierul introduce sănătatea în lupta politică și fac un apel la responsabilitate, pentru că eu, ca ministru al Sănătății, nu vreau să punem politica deasupra interesului pacienților și a interesului public în general”, a declarat ministrul Sănătății.

„Sunt aici să explic ceea ce domnul ministru Cîțu a spus și astăzi, cum a spus și ieri, că nu înțelege cu moamenii din centrele de vaccinare sunt neplătiți de două-trei luni. Domnul prim-ministru ne spune acum că nu înțelege cum s-a întâmplat acest lucru, deși știa din aprilie că banii alocați Ministerului Sănătății nu sunt suficienți”, a mai spus Ioana Mihăilă.

Declarația lui Florin Cîțu

Amintim că Florin Cîţu a vorbit anterior despre neplata angajaților din centrele de vaccinare, după ce a fost întrebat cum comentează că s-a depus moțiunea de cenzură USR PLUS.

„Ce facem? Guvernăm, mergem înainte, avem în continuare de făcut lucruri. Marţi, rectificarea bugetară pe care o aşteaptă foarte mulţi români. Aţi văzut că sunt deja întârzieri şi nu ştiu cum s-a întâmplat ca Ministerul Sănătăţii să nu plătească centrele de vaccinare, oamenii sunt neplătiţi de vreo două luni de zile. Foarte bizar acest lucru, ar trebui să ne uităm la el”, a declarat Florin Cîțu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea