Așadar, ministrul a amintit de faptul că România și-a asumat să atingă un procent de 34% energie regenerabilă până în 2030. În opinia lui Virgil Popescu, industria și rețelele de transport vor putea face o echipă, astfel încât țintele să fie atinse şi devansate înainte de 2030.

Investiţiile noi în energie verde nu vor fi supuse suprataxării

„Ne-am asumat ca ţară până în 2030, un procent de 30,7% energie regenerabilă şi acest procent am anunţat că vrem să-l facem mai ambiţios şi să-l creştem la 34%. Şi mă uit în piaţă şi cred că şi acest procent de 34% va fi depăşit.

Eu cred că industria, cu noi, ministerul, şi reţelele de transport vom putea face o echipă în aşa fel încât ţintele minime de 34% să fie atinse şi devansate înainte de 2030.

Prin PNRR s-au depus proiecte, urmând ca în aprilie să semnăm primele contracte (…). Deci există clar o dorinţă şi o cerinţă din piaţă pentru energie regenerabilă, dar trebuie şi partea de autorizaţii, de permise să urmeze rapid, ca să putem avea o instalare cu succes a acestor noi capacităţi de producţie care trebuie puse până în 2026”, a declarat Virgil Popescu la conferinţa Income Magazine Corporate, organizată de Antena 3 CNN şi Income Magazine.

Virgil Popescu este convins că ţintele din PNRR vor fi depăşite

De asemenea, ministrul Energiei a subliniat că ţintele din PNRR vor fi depăşite în mod sigur.

„Practic sunt convins că ţintele din PNRR vor fi depăşite. În ce priveşte investiţiile noi puse în funcţiune, acestea nu sunt supuse niciunei taxări, nu se aplică aceste suprataxări.

Deci pentru toate investiţiile care sunt puse noi în funcţiune după data de 1 aprilie 2022, de când am adoptat prima ordonanţă, tocmai acesta a fost un semnal de încurajare a investiţiilor în România”, a mai spus Virgil Popescu.

Hidroelectrica va colabora cu o companie din Emirate în vederea producției de energie regenerabilă

Amintim că Virgil Popescu a avut o întâlnire în ianuarie cu omologul său din Emiratele Arabe Unite, Suhail Mohamed Al Mazrouei, în urma căreia a anunțat că Hidroelectrica va colabora cu o companie din Emirate în vederea producției de energie regenerabilă.

Am discutat despre acţiunile comune în domeniul energiei, puncte de interes comune fiind operaţionalizarea unor noi rute de transport gaze naturale din zona Golfului, GNL, producţia de energie regenerabilă, dezvoltarea de tehnologii energetice sigure şi durabile, pentru sporirea eficienţei energetice şi a utilizării hidrogenului în mixul energetic. Totodată, am discutat despre planurile de investiţii ale companiile emirateze pe care le vor face în ţara noastră.

De exemplu, compania Masdar în parteneriat cu Hidroelectrica vor colabora pentru producţia de energie regenerabilă, fiind deja demarate discuţiile la nivel tehnic. De asemenea, cei de la compania TAQA sunt interesaţi de dezvoltarea proiectelor de infrastructură de transport al energiei”, a declarat Virgil Popescu la momentul respectiv.