Investițiile în infrastructura Portului Constanța au atras atenția

Investiții Portul Constanța. Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl Mihai Daraban, a avut în data de 22 Noiembrie a.c., o întâlnire oficială cu adjunctul Ambasadorului Statelor Unite ale Americii (SUA) în România, dl Michael L. Dickerson, precum și cu consilierul economic din cadrul aceleiași ambasade, dna Kimberly Barr.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate teme de interes major. Acestea sunt importate pentru dezvoltarea componentei economice din cadrul parteneriatului strategic dintre România și SUA, precum:

  • dezvoltarea infrastructurii Portului Constanța, ca obiectiv de mare importanță strategică în noua conjunctură geopolitică
  • implicațiile noilor măsuri fiscale asupra mediului de afaceri din România
  • dinamizarea relațiilor economice bilaterale dintre cele două state prin atragerea de noi investiții în România.

Portul Constanța a preluat activitatea unor porturi ucrainene

Investiții Portul Constanța. Președintele CCIR, Mihai Daraban, spune că „În momentul de față, Portul Constanța a preluat activitatea cargo a celor șase-șapte porturi ucrainene care și-au încetat activitatea din cauza războiului și a devenit astfel un hub important pentru mărfurile care tranzitează Marea Neagră”.

„Chiar și în cazul în care războiul din Ucraina s-ar încheia azi, putem rămâne un jucător important în această regiune cel puțin timp de încă cinci ani. Mai avem însă de lucrat la revitalizarea traficului pe fluviul Dunărea pentru ca mărfurile să ajungă cu mai mare ușurință în Europa, iar pentru a transforma această arteră fluvială într-una operațională 12 luni pe an, avem nevoie investiții serioase, iar interesul Ambasadei SUA în legătură cu  acest subiect poate să fie un semnal serios pentru oamenii de afaceri americani”, spune acesta.

Investiții Portul Constanța. În încheiere el a mai spus „Chiar dacă relația comercială dintre România și SUA este pe un trend ascendent de mai mulți ani, putem să găsim noi proiecte economice majore comune de care să beneficieze ambele state”.