Astăzi are loc inaugurarea primului Centru Integrat de Medicină Dentară al Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, dotat la standarde europene, în urma unei investiţii de peste 5 milioane  de Euro.

“Ideea proiectului a venit dintr-o necesitate reală. Cu sprijinul financiar important al Ministerului Educaţiei, studenţii noştri vor putea efectua o practică preclinică şi clinică la standarde internaţionale. De asemenea,  pacienţii din Târgu Mureş, precum şi din zonele învecinate, vor beneficia de servicii stomatologice profesionale”, a declarat Prof. Univ. Dr. Constantin Copotoiu, Rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş.

Proiectul a demarat la sfârşitul anului 2006 prin lucrările  de reabilitare şi construcţie  a unei noi clădiri în perimetrul campusului universitar din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, pe o suprafaţă de 4.000 mp.

Noul centru cuprinde toate compartimentele preclinice şi clinice specifice unei Facultăţii de Medicină Dentară: sali de tratament, laboratoare interdisciplinare de simulare stomatologică  şi de tehnică dentară, săli de cursuri pentru studenţi, săli de demonstraţii pentru doctoranzi, săli de diagnostic, chirurgie, mică chirurgie şi reanimare, realizate  în conformitate cu normele Uniunii Europene.

În cadrul noului ansamblu, vor funcţiona mai multe funcţionalităţi de învăţământ şi tratament medical, printre care secţia de Medicină Preventivă,  secţia de Odontologie şi Parodontologie, secţia de Protetică şi Reabilitare Orală,  secţia de Pedodonţie şi Ortodonţie, secţia de Medicină Orală, compartiment Laborator, compartiment Diagnostic,  secţia de Mică Chirurgie, Chirurgie şi Reanimare.

În completarea acestor funcţionalităţi, centrul a fost prevăzut şi cu spaţii destinate învăţământului precum: 2 săli de amfiteatru pentru cursuri, birouri pentru toate cadrele didactice şi pentru personalul de conducere şi administrativ. De asemenea, s-au prevăzut spaţii pentru servicii tehnico-gospodareşti precum: spălătorie, sterilizare, radiologie, gaze medicale, centrală termică şi centrală de aer condiţionat şi ventilaţie.