Complexul Marina Regia Residence este construit la ieşirea din staţiunea Mamaia către Năvodari, pe o suprafaţă de peste şapte hectare şi cuprinde 46 de vile, două hoteluri şi un club-restaurant, piscine interioare şi exterioare, săli de conferinţă, zone de agrement, de fitness, precum şi un modern centru de sănătate care ocupă o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi.

Investitorii sunt fostul prefect al judeţului Brăila, Mihai Manea, şi partenerul acestuia în afaceri, senatorul de Constanţa Nicolae Moga.

Directorul firmei Tracon din Brăila, Mihai Manea, a declarat că ţinând cont de cum merg lucrurile în turismul românesc crede că investiţia făcută în staţiunea Mamaia va fi recuperată în aproximativ 20 de ani.

”Am preferat să riscăm investind în litoralul românesc, este adevărat … a fost o încercare grea, care ne-a ambiţionat. (…) Am abordat cu riscuri majore o asemenea investiţie şi … am luat-o înaintea infrastructurii. (…) Ne-am trezit fără nimic în spatele nostru. (…) Când am făcut planurile de afaceri, în 2002, am plecat pe strategia naţională de dezvoltare durabilă a României că vom avea autostradă în 2008, cale ferată rapidă, aeroport internaţional. Din păcate, lucrurile au întârziat şi sper că în anii următori se vor produce toate aceste lucruri”, a afirmat Mihai Manea.

Potrivit acestuia, noul complex turistic va atrage turiştii pentru că are ”un cadru total diferit de abordare”, comparativ cu celelalte unităţi hoteliere.

”Nu ne-am dus spre un minimalism modern, care în doi ani deja devine desuet, nu ne-am dus spre o modelare a unui hotel deja existent, dându-i puţin fard pe obraji ca să-l facem operaţional în foarte scurt timp. A fost o abordare diferită. Am ales un arhitect francez care a venit cu un suflu nou pe o fostă mlaştină şi am construit un proiect cu un spirit deschis, mediteranean, cu spaţii largi, cu înălţimi mari ale încăperilor. Este un stil colonial francez, care se regăseşte în toate edificiile care compun Marina Regia”, a explicat reprezentantul firmei investitoare.
SURSA: Agerpres