În lupta împotriva pandemiei de coronavirus, Germania impune un set de măsuri drastice. Anunțul a fost făcut de Institutul Robert Koch pentru boli infecţioase. Potrivit sursei citate, începând de luni, Germania va impune carantină pentru călătorii din Marea Britanie. Totodată, se va solicita un test COVID-19 negativ pentru intrarea în ţară, transmite AFP.

Anunțul făcut de Institutul Robert Koch pentru boli infecţioase vine după ce în cursul zilei de sâmbătă, miniştrii regionali ai sănătăţii din Germania au cerut guvernului naţional să introducă reguli mai stricte pentru persoanele care sosesc din Marea Britanie, în contextul în care, în această țară, varianta Omicron a declanşat o creştere a infectărilor.

Astfel, în cadrul unei întâlniri, miniştrii au cerut Berlinului să clasifice Marea Britanie ca zonă cu variantă a virusului, impunând o carantină de două săptămâni tuturor călătorilor. De această măsură sunt vizate inclusiv persoanele vaccinate cu schema completă.

Potrivit miniștrilor germani, răspândirea noii variante a virusului este evidentă și este nevoie de eforturi suplimentare pentru a încetini acest lucru.

„Răspândirea Omicron în Marea Britanie este foarte evidentă. … Trebuie să prevenim răspândirea cât mai mult timp posibil şi să o încetinim cât de mult posibil”, au spus miniştrii într-un comunicat.

Amintim faptul că pandemia de coronavirus face ravagii în Marea Britanie. Țara a raportat infectări zilnice record cu COVID-19 în ultimele trei zile, cu un bilanţ care a ajuns vineri la peste 90.000 de cazuri. De asemenea, aceași situație se regăsește și în Germania, unde infectările au crescut brusc în lunile octombrie şi noiembrie. Pe de altă parte, acestea au scăzut lent din decembrie, cu 50.968 de cazuri raportate vineri.

Restricții drastice în Europa

În timp ce Germania impune restricții de călătorie pentru cetățenii din Marea Britanie, Olanda a decis să se închidă. Anunțul a fost făcut de către premierul țării, în contextul îngrijorărilor generate de al 5-lea val al pandemiei.

“Olanda se închide din nou. Acest lucru este inevitabil din cauza celui de-al cincilea val care vine asupra noastră cu varianta Omicron”, a declarat premierul Mark Rutte într-o conferinţă de presă televizată.

Potrivit acestuia, măsurile, inclusiv închiderea tuturor magazinelor neesenţiale, a restaurantelor, coaforurilor şi sălilor de sport vor începe duminică şi vor rămâne în vigoare până pe 14 ianuarie.

Totodată, Olanda anunță că toate şcolile vor fi închise până pe 9 ianuarie. De menționat este faptul că, alte măsuri includ o recomandare ca gospodăriile să primească nu mai mult de doi vizitatori şi ca adunările în spaţiu liber să fie, de asemenea, limitate la maximum două persoane.

Totodată, Rutte a mai adăugat că dacă nu se ia o astfel de măsură, situația din spitale ar putea scăpa de sub control.