Reţeaua de plată cu carduri Visa a picat în Europa, multe tranzacţii fiind nereuşite sau chiar respinse, scrie The Guardian.
Compania a comunicat că suferă din cauza unei defecţiuni tehnice şi că investighează cauza.

Încă nu este clară gravitatea situaţiei, dar mulţi clienţi Visa din Europa s-au plâns pe Twitter că plăţile nu le sunt acceptate în magazine sau benzinării.

Într-un comunicat, Visa a precizat: ”În prezent are loc o întrerupere a serviciilor. Acest incident împiedică unele tranzacţii din Europa”.”În prezent ne confruntăm cu o perturbare a serviciului de plăţi din cauza căreia unele tranzacţii din Europa nu pot fi procesate. Investigăm cauzele şi lucrăm la rezolvarea situaţiei cât mai curând posibil. Vă vom ţine la curent cu evoluţia cazului”, se arată în comunicatul companiei de tehnologie de plăţi.

Mastercard a anunţat că reţeaua sa funcţionează în mod normal.Deocamdată, se poate retrage numerar de la bancomate, dar există temeri că s-ar putea forma cozi imense.

 

Visa inc. este o companie internaţională de tehnologii de plată care operează una dintre cele mai avansate reţele de procesare a plăţilor din lume. VisaNet poate procesa peste 65.000 de tranzacţii pe secundă, asigurând protecţie împotriva fraudei pentru consumatori şi plăţi sigure pentru comercianţi.

UPDATE: Incidentul s-a datorat unei defectiuni hardware

 Visa a solutionat o problema tehnica aparuta in cursul zilei de ieri in Europa, care a impiedicat mai multi consumatori sa plateasca cu cardul.Incidentul s-a datorat unei defectiuni hardware la unul dintre sistemele noastre din Europa si nu are legatura cu vreun acces neautorizat sau un atac cibernetic.Sistemul de plati Visa din Europa este acum complet functional si detinatorii de carduri Visa pot face plati sau retrageri de numerar in mod obisnuit.“Obiectivul nostru este sa ne asiguram ca toate cardurile Visa functioneaza sigur in orice moment al zilei si in orice zi a anului. Ieri nu ne-am putut indeplini acest obiectiv si ne cerem scuze partenerilor nostri si detinatorilor de carduri Visa”, a declarat Al Kelly – Chief Executive Officer, Visa Inc.

SURSA: news.ro