Interzis la aceste sarmale. Cine sunt românii care trebuie să le evite cu orice preț?

Persoanele care suferă de anumite afecțiuni ar trebui să evite sarmalele în foi de varză murată, potrivit sfaturilor oferite de nutriționiști. Din fericire, alternativa oferită de sarmalele în viță de vie este la fel de delicioasă. Nutriționiștii explică faptul că în foi de varză murată conțin o cantitate mai mare de sare decât cele în foi de viță de vie.

„Lumea este speriată de sarmale şi le consideră ca fiind alimente nesănătoase, dar acest lucru nu este adevărat. Din punct de vedere nutriţional, sarmalele sunt alimente complete, conţin şi carne, orez, cât şi legume. Atâta timp cât se respectă o cantitate moderată de consum, acestea nu vor favoriza creşterea în greutate. Pentru femei se recomandă 2 sarmale medii la o masă, adică aproximativ 200 de grame, iar pentru bărbaţi 3 sarmale medii, echivalentul a aproximativ 300 de grame”, a arată nutriţionista Iulia Hădărean.

Persoanele care ar trebui să evite sarmalele în foi de varză murată sunt cele care au afecțiuni cardiovasculare

Așadar, persoanele care ar trebui să evite sarmalele în foi de varză murată sunt cele care au hipertensiune arterială sau alte afecțiuni cardiovasculare.

„Doar persoanele ce suferă de hipertensiune arterială sau au afecţiuni cardiovasculare şi trebuie să îşi limiteze aportul de sare se recomandă să nu facă exces de sarmalele în foi de varză murată, căci acestea conţin o cantitate mai mare de sare decât cele în foi de viţă de vie”, explică Iulia Hădărean.

Sunt vizate și alte persoane care suferă de o boală gravă

De asemenea, persoanele care au afecțiuni cardiovasculare nu sunt singurele care ar trebui să fie atente. Cei care urmează tratament pentru Parkinson, depresie sau anxietate nu trebuie să mănânce varză murată în cantități mari. La rândul lor, trebuie să fie atente și persoanele care au probleme cu balonarea sau cu digestia, deoarece varza murată este bogată în rafinoză, care favorizează eliberarea gazelor intestinale.